10 főre: Húsos és füstölt szalonnát (60 dkg) kisebb kockákra vágunk és zsírjára sütünk. Rajta felaprózott hagymát (6-7 db) üvegesítünk, majd 1,5 kg sertéslapockát, amelyet 8-10 cm hosszú és kb. 0,5 cm széles csíkokra vágunk, s benne megforgatunk. Fehér- és sárgarépával, zellerrel, valamint 2 fej paradicsommal főzzük. Sóval, fokhagymasóval, egész köménnyel, bazsalikommal, tárkonnyal és babérlevéllel ízesítjük. Amikor a hús majdnem kész, belefőzünk 2 kg kockára vágott burgonyát, s ha az is kész, csipetkét szaggatunk hozzá. A végén 1 liter, liszttel behabart tejföllel rottyantjuk, és karikára vágott zöldpaprikával hintjük.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!