Elkészítési mód és hozzávalók 12 főre: Az 1,5 kg marhafelsált megtisztítjuk és felkockázzuk. Az apróra vágott 15 dkg füstölt szalonnát a bográcsban kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott 2 fej vöröshagymát, 1 paradicsomot, 1 paprikát és 50 dkg vegyes zöldséget. Megpirítjuk, belehintjük a 10 dkg cukrot, majd jól elkeverjük. Beletesszük a húskockákat, fehéredésig sütjük, aztán pirospaprikával megszórjuk – kevés vízzel felöntve. Az 1 fej fokhagymát hozzáadva, lassú tűzön puhára pároljuk. Mikor a hús már majdnem puha, sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzárakunk némi rozmaringot, és felöntjük 3 deci vörösborral. Egy jó félórányi forralás után, mikorra az ízek összeérnek, liszttel kevert tejföllel sűrítjük, citromlével savanyítjuk, a tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és egy-két perces főzés után tálaljuk. Újdonsült kenyeret és száraz vörösbort kínálunk hozzá.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!