Hozzávalók: 50 dkg sertés lapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma 2 db zöldpaprika, 25 dkg házi tarhonya, 3-4 db burgonya, 15 dkg erdei gomba, só, fűszerpaprika, őrölt bors, kakukkfű. Elkészítés: Bográcsban a házi tarhonyát szárazon megpirítjuk, majd egy másik edénybe átöntjük. A bográcsba szalonnás pörköltalapot készítünk, ebbe kerül a kocka sertéshús, erdei gomba, zöldpaprika. Fűszerezzük és kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. Ezután tesszük rá a pirított tarhonyát és a kockára aprított burgonyát. Annyi vizet öntünk rá, hogy mire megpuhul, lé ne legyen rajta! Tartalmas, különleges egytálétel! Igazi huszáros!

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!