Veszünk 4 db 20 dkg-os marharostélyost. Kissé kikalapáljuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és forró zsírban mindkét oldalát elősütjük, majd lábasba rakjuk. Felaprított vöröshagymát (15 dkg) zsírban megfonnyasztunk. Teszünk hozzá 1 gerezd finomra vágott fokhagymát, kevés köménymagot, és hozzáadunk 25 dkg felcsíkozott kolozsvári szalonnát. Kicsit megpirítjuk, majd, pirospaprikával megszórjuk. Felöntjük vízzel, felforraljuk, és ráöntjük a rostélyosokra. Lassú forralással fedő alatt pároljuk. Mintegy 50 dkg sárgarépát, valamint 50 dkg burgonyát kisebb kockákra vágunk, és amikor a hús majdnem puha már, 15 dkg cikkekre vágott zöldpaprikával, továbbá 15 dkg paradicsommal együtt a rostélyosokhoz adjuk, majd fedő alatt készre pároljuk. Tálaláskor 4 ek zsenge főtt zöldborsóval megszórjuk.