A szokásos módon 20 darab savanyú káposztalevélből, fél kiló darált mangalicacombból, fél kiló darált és füstölt mangalicacombból, 15 dkg rizsből, 1 db tojásból, 2 fej hagymából, 6-8 gerezd fokhagymából, sóból, pirospaprikából, őrölt borsból és köményből töltött káposzta-tekercseket készítünk (10 főre), majd csontlevesben megfőzzük. Lisztben, zsemlemorzsában és tojásban megforgatjuk, majd bő forró olajban kisütjük. Kapros tejföllel tálaljuk. Legalábbis így ajánlja Kútvölgyi Miklós, Vér János és Vér Jánosné, az általuk írt Arany szarvas földjén című könyvben, amelyben a tápiómenti tájakról, emberekről és ételekről olvashatunk.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!