Négy főre: Csirkemellet (fél kg) és csontozott combot (1/2 kg) sózunk, borsozunk, vegetázunk és 5 gerezd zúzott fokhagymával dörzsölünk. Órákig állni hagyjuk. A felforrósított sütőtárcsát húsos szalonnával béleljük. Ha az zsírt ereszt, a húsokat rátesszük, s fehér borral öntözzük-pároljuk. Ha a bor elforrt, 4 fej felkarikázott hagymát dobunk rá, és mustárral, mézzel öntözzük-sütjük. Ha csípősen szeretjük, tört macskapöcse paprikával hintjük! Sütés közben forgassuk a húsokat! Magunkat fehér borral alapozzuk!

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!