6 főre: 25 dkg szalonnát felkockázunk, zsírjára sütünk, s benne 5 közepes, aprózott vöröshagymát üvegesítünk. Abba megy 20-20 dkg felkockázott sárgarépa és fehérrépa, majd 3 közepes paradicsom és 3 tv paprika darabolva. Vízzel felöntjük, sütjük-főzzük, sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel és fokhagymával ízesítjük. Jó időben 40 dkg tarhonyát és 25 dkg szeletelt kolbászt főzünk belé. Közben 25 dkg gombát 2 fej reszelt hagymával, sóval és borssal olajon 3 percig párolunk, majd 60 dkg lehártyázott és felvagdalt sertésvelőt hozzáadunk, és 10 percig sütjük. Az alap a tarhonya, a velő a feltét. Csípősen és kovászos uborkával fergetegesebb!

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!