Mintegy 10 dkg tehéntúrót, 10 dkg lisztet, csipet sót, 4 ek tejet, 3 tojást és 2 ek apróra vágott petrezselymet simára keverünk. Állni hagyjuk 30 percig, hogy a liszt megduzzadjon. Közben 2 fej vöröshagymát 10 dkg házi kolbásszal, 10 dkg csiperkegombával és 20 dkg kígyóuborkával felszeletelünk. 2 ek olajat felforrósítunk, s benne a hagymát megpirítjuk. Rövid ideig sütjük rajta a kolbászt és a gombát is, majd lisztet szórunk rá és összekeverjük. Hozzáteszünk 1,5 dl vízben feloldott 1 húsleveskockát és 1 tk pirospaprikát, majd felforraljuk. Hozzákeverjük az uborkát, és még tíz percig főzzük. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Kevés vajat egy serpenyőben felolvasztunk, palacsintákat sütünk, megtöltjük, feltekerjük és előmelegített tányéron tálaljuk.