Elkészítési mód 8-10 főre: Kisütjük a 15 dkg kiskockára vágott füstölt szalonna zsírját. A zsíron megpirítunk 2-3 fej apróra vágott vöröshagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát, beleteszünk 1-2 paradicsomot, egy kis sót, és öntünk rá vizet. Beleteszünk 2 kg kicsontozott tyúkcombot kockára vágva. Felforraljuk és hozzáteszünk 80 dkg babot, amit előző nap beáztattunk. Ismét felöntjük vízzel és kb. egy órát főzzük. Közben a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük (só, bors, vegeta, majoranna, őrölt kömény). Amíg fő, addig apróra vágjuk a megmosott 2 kg savanyú káposztát és hozzáadjuk a többihez. Utána már csak meg kell várni, míg az egész megfő.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!