Tokaj-hegyalján már felismerték azt a tényt, hogy nagy dolgokat csak közös összefogással lehet alkotni és a siker érdekében egy ágazaton belül nincs konkurencia, csupán versenytárs.

A fesztivált szervező, hat önkormányzatot magába tömörítő 6 Puttonyos Borfalu egyesületének ezt a gondolatmenetét kívánja megvalósítani a rendezvény, ahol Magyarország összes borvidéke is lehetőséget kap a bemutatkozásra. A Kovács (Koko) István olimpiai bajnokunk, aki egyben a 6 Puttonyos Borfalu polgármestere is, Degenfeld Mária grófnő, Gráf József mezőgazdasági miniszter, Pál József az Agrár Marketing Centrum igazgató, valamint további illusztris vendégek és szervezetek jelenléte és támogatása bizonyítja a rendezvény célját, elhatározását.

Magyarország jövőjét nagyban meghatározza az egyre fontosabb szerepet betöltő turizmus, ezt alátámasztva két szakmai rendezvényre is sor kerül július 26-án a Borfaluban. A Miniszteri fórum témája a turizmus-bor és pálinkamarketing, míg az Európai Borturisztikai Portál a borturisztika fejlesztéseinek írányvonaláról és az on-line borturizmus lehetőségeiről tart szimpóziumot.

A nemes küldetés mellett nem maradhat el a fesztiválhangulat sem, számos kísérőrendezvény, koncert kerül megrendezésre. Természetesen nem hiányozhatnak a Tokaj-hegyaljai borok sem a kínálatból. Péntek este a Lord, Ossian és Totem zenekarok szuperkoncertje várja a rockzene szerelmeseit. Szombaton a borkirálynők karneváli felvonulását színesíti a pálinka lovagrend és pálinka szépének felvonulása. Szombaton színpadra lép Nagy Bandó András, Márió a harmónikás, a Harlekin táncegyüttes és a Szabolcs néptánc együttes. A borturisztikai küldöttek, vagyis a borkirálynők munkáját a szponzorok értékes díjjaikkal jutalmazzák. A zsűri által megválasztott legszebb borkirálynő fődíja, az 5 Kontinens utazási iroda jóvoltából egy kétszemélyes repülős út Sissy Királynő szigetére, Korfura. Mindemellett a Best Divatház felajánlása és az Európai Borturisztikai Portál különdíjja – egy kétszemélyes wellness hétvége a hőgyészi Gróf Apponyi Kastélyszállóba – is gazdára vár.

A program részletei, a rendezvények helyszínei, a nevezett borkirálynők a www.borkiralynofesztival.hu oldalon érhetők el.