Az Aradi Vértanúk terén szervezett program során számos ismert magyar filmörökzöld, sportesemények közvetítése, rajzverseny és értékes ajándékok várják a látogatókat.

Az ország egyik leghosszabb filmfesztiválja során a szegediek megtapasztalhatják, hogy a filmek nem csupán kikapcsolódást és vizuális élményt jelentenek, de egy közös mozizás társasági esemény is egyben. A 60-as, 70-es, 80-as évek filmjeit a Mokép és a Magyar Televízió biztosítja a szegedi rendezvényre, amely minden látogató számára ingyenes.

A belvárosban, az Aradi Vértanúk terén a nagy magyar filmklasszikusok vetítése előtt délelőttönként 10 órától különféle sportközvetítéseken szurkolhatnak a szegediek, július 26-tól augusztus 2-ig pedig az Úszó és Vízilabda VB közvetítéseit izgulhatják végig a térre látogatók. Esténként 6 és 10 óra között a hazai filmművészet olyan remekei ígérnek feledhetetlen élményeket, mint a Tenkes kapitánya, A kőszívű ember fiai, az Egri csillagok, a Régi idők focija, vagy a Szerelem első vérig. Ezen kívül találkozhatunk a kivetítőn a Tüskevár vagy a Linda sorozatok szereplőivel is. Míg a szülők a szabadtéren nézik a műsorokat, addig a gyermekek rajzversenyen mérhetik össze tehetségüket. A Filmfesztivál ideje alatt az Invitel különleges csomagokkal, rendkívüli kedvezményekkel fogadja új előfizetőit, akik értékes ajándékokat is nyerhetnek.

Zsembery György, az Invitel értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese a filmfesztivál sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: „A szegediek számára nyújtott magas szintű szolgáltatásokon túl az Invitel, és én magam is fontosnak tartom, hogy aktívan tegyünk azért a régióért, amelynek előfizetőivel 1993 óta együtt dolgozunk. Ezért választjuk tavaly óta egy olyan kulturális esemény támogatását, amely – hasonlóan az Invitelhez – állandó értéket képvisel. A Szegedi Filmnapok kínálta közös szórakozáshoz az Invitel adja azt professzionális és megbízható hátteret, amelyet a szegedi régió vállalkozásai és az itt élők is jól ismernek már.”

– Szeged a filmkultúra városa is, hiszen az önkormányzat fenntart és fejleszt egy filmszínházat, a város a filmfesztiválon kívül egyik helyszíne a francia filmnapoknak, a lengyel filmhétnek, a Tér-Film-Zene fesztiválnak is – nyilatkozta Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester a rendezvényen.

Az Invitel munkatársai augusztus 20-ig szeretettel várják a filmek szerelmeseit, az Aradi Vértanúk terén egy igazi, önfeledt, változatos programokkal teli családi élményre, vagy az Invitel Telepontban, a Vörösmarty u. 7. szám alatt.