Fővárosunk számos pontján lehetőség van arra, hogy – akár a hajdani utazók – kiürült palackjainkat tiszta, jó minőségű vízzel töltsük újra. Ezzel a környezetet és pénztárcánkat is kíméljük. Nem kell más: vigyünk magunkkal egy újratölthető palackot.

A vezetékes víz, vagy hétköznapi nevén csapvíz nem számít különösebb gasztronómiai kuriózumnak, mégis nagy sikere van immár bő egy évszázada. Naponta isszuk, használjuk mindannyian. Budapesten pedig a jó minőségű csapvíz mellett számos értékes ásványvízforrás, ásványvizes ivókút is rendelkezésünkre áll.

A szervezők a nagy sikerre való tekintettel ismét vízi-várostörténeti sétára hívják az érdeklődőket. A séta ideje alatt a budai oldalon fellelhető néhány ivókútból merítve frissítjük fel magunkat. Eközben tudásszomj-oltásként hallhatunk a várostörténeti szempontból is izgalmas víz-közműhálózat létrejöttéről, a budai oldal alatt húzódó titokzatos tavakról és forrásokról, a hajdani kutakról, vízellátásról, vagy éppen arról, hogy szokás volt-e a múlt század fordulóján vizet inni az ebédhez a főúri asztaloknál.

A vízi-várostörténeti séta időpontja:

2010. augusztus.18. (szerda) 17 óra és 2010. szeptember 3. (péntek) 17 óra

Találkozóhely: Gellért téri díszkút

A program időtartama körülbelül 1,5 óra.

Részvételi díj: 2200Ft/fő, kedvezményes ár (diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak) 2000Ft/fő. A Tudatos Vásárlók Egyesülete tagjainak 1500Ft/fő.

Az ivókutak listája elérhető: http://budapest.zoldterkep.hu/map?what=iv%C3%B3k%C3%BAt&where=Budapest&locale=hu&submit=mehet