A súlyos mondanivalójú téma feldolgozásában dr. Bencze Izabella, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság valamikori vezérigazgató-helyettese vállalta a szakértői munkát, és számos hiteles, közéleti személy döntött úgy, hogy a filmben feltárja egyes privatizációs ügyletekkel kapcsolatban az általa ismert igazságot.

– Igazságot akarunk adni! Rámutatunk, hogy milyen veszélyeket rejt a privatizáció esztelen tovább folytatása egész nemzetünk létére. Szándékunk az is, hogy bemutassuk, mi az, ami még megmaradt nekünk. Mi az a teremtő erő és szépség, amely őrzi a közös múltunkat, és erőt ad a közös jövő megteremtéséhez. A film elkészítése azonban pénzbe kerül. Legyen nemzeti adakozásból megvalósítható a nemzet vagyonának sorsáról szóló film! Tudjuk, hogy a lakosság anyagi terhei elviselhetetlenek. Minden forint adomány is segít, s nem annak összege, hanem a jó szándék és a közös cél adja a forintok értékét. A Kárpát-Haza Nemzetőrség közhasznú szervezet dr. Papp Lajos professzor vezetésével úgy döntött, hogy befogadja és átadja az adományokat a film készítőjének – hangsúlyozzák a szervezők.

Április 3-án, pénteken este 18 órától a Polgárok Házában „Adok, hogy adhass” címmel jótékonysági estet tartanak, amelyen a témához értő szakemberek kerekasztal beszélgetésén kívül jeles művészek is vállalták, hogy felejthetetlenné teszik az estet.

A belépés ingyenes, de a helyszíni adományokkal szeretnék elérni, hogy a film készítése minél előbb elkezdődhessen.

Várnak mindenkit, akit érdekel az igazság közös nemzeti vagyonunk sorsáról, s ha még pénzbeni adományával is tud segíteni, hamarosan az egész ország megismerheti Jelenczki István filmjéből az eltitkolt igazságot.

A rendezvényen fellépő művészek és szakértők: Kolti Helga színművész, Maczkó Mária énekművész, Blaskó Péter színművész, Boros Zoltán színművész, Bogár László közgazdász, Mándoki Andor közgazdasági mérnök, Molnár V. József néplélek-kutató, Varga István mérnök.

Az est háziasszonya: dr. Bencze Izabella jogász.

Az adományokat fogadó számlaszám:

Kárpát-Haza Nemzetőrség MKB 10300002-10341229-49020023

Az adománygyűjtők kérik, a közlemény rovatba írják be a „film” szót.

Az adományokkal kapcsolatos esetleges kérdéseket az annaliget@monornet.hu villámposta címre lehet küldeni.