A résztvevők egyebek között a kompetencia alapú oktatással, környezettudatosságra neveléssel, különböző készségek speciális fejlesztésével kapcsolatos „jó gyakorlataikat” mutatták be. A börzén közel 30 közép-magyarországi nevelési, oktatási intézmény mutatta be jó gyakorlatát, melyre több mint 100 nevelési- oktatási intézmény képviselője volt kíváncsi.

„A „jó gyakorlatok” megismerése és későbbi adaptálása központi szerepet tölt be az Európai Unió által támogatott tágabb fejlesztési környezetben, úgy mint a horizontális tanulás hatékony eszköze, hiszen nincs annál hitelesebb forrás, mint a megtapasztalt, kipróbált gyakorlat. – mondta Jakobsenné Szentmihályi Rózsa, a hálózatkoordinációs központ szakmai vezetője a börzével kapcsolatban. „Célunk egy koncentrált piac létrehozása volt, hogy segítsük a „jó gyakorlatot” kereső és kínáló intézmények egymásra találását a Közép-magyarországi régióban.” – hangsúlyozta a főszervező.

A délelőtt folyamán hat óvoda mutatta be „jó gyakorlatait”. A környezettudatosságra, társas együttélés normáinak elsajátítására, az iskolába kerülés megkönnyítésére, a családdal való megfelelő kapcsolat kialakítására, a kreativitás fejlesztésére vonatkozóan kialakított módszereiket ismertették az előadók.

Az általános iskolák és középfokú intézmények képviselői egyebek között a kompetencia alapú képzés, a diákok speciális nevelési igényei szerint kialakított oktatás, a tantárgy és képesség-specifikus munkarend kialakítása, valamint az oktatási módszertan és tananyagátadás területén kifejlesztett „jó gyakorlatokat” hoztak a börzére.

A prezentációkon kívül a résztvevőknek lehetősége volt az egyes intézmények saját standjainál személyesen feltenni kérdéseiket az iskolák és óvodák képviselőinek, valamint meg is vásárolhatták a „jó gyakorlatot” az adott óvodától, iskolától.

A börzén bemutatott minden „jó gyakorlat” megtekinthető az alábbi linken:

http://kosar.educatio.hu/index.php/intezmenyi_innovacio/jo_gyakorlatok_list/1272900688.edu