Hirdetés

A pacalpörkölt az egyik legmegosztóbb magyar étel, sokan rá sem bírnak nézni, ugyanakkor hatalmas rajongótábora is van. A legnagyobb közösségi portálon három pacal témájú csoport is működik, a „Pacalemberek” elnevezésűnek a legnagyobb a létszáma, ez időtájt harmincezernél is több rajongót tömörít. A bejegyzések között szép számmal akadnak híradások éttermekről, büfékről, melyek kiváló tippeket nyújthatnak a felfedező szelleműeknek. Így jutottam el én is a kalocsai Nyárfa vendéglőbe, amelyről úgy hírlik, hogy itt készítik az ország legjobb pacalpörköltjét. A hely erősen retró, az étlap az étkezdék stílusában a falon olvasható. A pacalon kívül kínálnak több más klasszikus magyar fogást, a cigánypecsenyétől a rántott velőn keresztül a harcsapaprikásig. Sajnos az italválaszték gyenge, nagyipari multisöröket tartanak a leggyengébb portfólióból, de hasonló a helyzet a kilencvenes évek szintjén megrekedt borlappal is, amelyen szintén csak nagyüzemi tételek szerepelnek. A pacalpörkölt azonban tényleg kimagasló: kifogástalan a pacal íze és állaga, és ugyanez elmondható a szaftról is, így összességében az eddig kóstolt több száz változat egyik legjobbja volt ez a produkció. A kovászos uborka szintén remek, mint ahogyan a hozzá adott, ropogós héjú friss fehér kenyér is elfogadható alternatívája a kovászosnak.

Korábban írtuk