Hirdetés

A magyar fővárosnak vannak izgalmas, állandó kulináris pezsgésben levő részei, mint a Liszt Ferenc tér, a Corvin sétány vagy a Lövőház utca. Utóbbi pár száz méterén talán két tucat vendéglátó egység is működik. Köztük a Van bisztró, ahol utoljára bő fél évtizede jártam; az ital- és ételválasztékot böngészve most újabb kellemes meglepetés ért. Ahol Szentesi József nevével kezdődik a palackos borkínálat, ott egyéb jóra is számíthatunk. S bizony: a mindössze tizenhét tételből álló választékban a pannonhalmi Cseri pince, Barta Anna, Légli Géza vagy az egri Orsolya pince borai is ott vannak. A sörválaszték javítható, a tömények között több izgalmasat is találunk. Ételfronton kínálnak többek között hamburgert, chili con carnét és grillezett kecskesajtot. Az árak kedvezőek, különösen a borok esetében.

Mi sült háztájit kértünk volna, ami tartalmaz konfitált marhapofát zsírjában, kacsamájpatét, házi tepertőt, házi kenyeret és marinált zöldségeket. Aznapra sajnos kifogytak e remek fogásból, így a vegyes tapastál mellett döntöttünk, ami alapvetően kétféle kence, de megegyeztünk három kisebb adagban: választásunk a fekete fokhagymás mascarponekrémre, a korianderes joghurtkrémre és a kolbászos füstöltsajt-krémre esett. Egyik sem okozott csalódást. A tapastálat gazdagon körítették friss zöldségekkel és igen jó kenyérrel, amelyről megtudtuk, hogy Bereznay Tamás receptje alapján sütik. Sőt, olyan szerencsénk volt, hogy egy füst alatt be is mutattak a jeles séfnek, aki történetesen pont mellettünk állt.

Korábban írtuk