A Mesterjátszma, a Lefkovicsék gyászolnak, a Déryné, hol van? a Semmelweis, a Kojot négy lelke és az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című film mutatkozik be a vasárnap záruló torontói magyar filmfesztiválon, a Carlton Cinemában. Idén kanadai magyar fiatal alkotók pályázatait is láthatja a közönség a pénteken kezdődött fesztiválon.

Hirdetés

A három napos fesztiválon az alkotásokat magyar nyelven, angol felirattal láthatja a közönség, szombaton Koltai-napot tartanak, ahol a Semmelweis mellett Koltai Lajos korábbi operatőri munkáját, a Déryné, hol van? című filmet is bemutatják, amelynek Törőcsik Mari a főszereplője. A filmért Törőcsik Mari Cannes-ban megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat.

A fesztivál vendége a Baska magyarul beszél stábja is: Baska Barbara rendező, Csáky Attila producer és Juhász Anna irodalmár vesz részt a szombati dokumentumfilm-vetítésen és az azt követő közönségtalálkozón.

A fesztivál közönségdíját – Pogány Gábor Benő szobrászművész alkotását – a közönség által legjobbnak szavazott film kapja majd meg.

Korábban írtuk