Kozma Imre atya szerint kötelező a választásokon részt venni. Ha az ember tagja egy társadalomnak, akkor kötelessége a társadalom mindennapjait, légkörét alakítani, formálni – tette hozzá. A keresztény gondolkodás azt vallja, felelősséggel vagyunk egymásért – emelte ki az M1 aktuális csatorna műsorában.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Kozma Imre atya úgy gondolja, egy hívő ember számára egyértelmű a főparancsolat: Isten és ember szeretete. A kereszténység segít abban, hogy mi emberek felnőjünk ahhoz, hogy valóban egymásnak társai lehessünk. Akkor válik egy ember a társadalom tagjává, ha a közjót szolgálja.

Úgy véli, hogy amikor egy ember érzi a felelősséget a társadalom jövőjéért, akkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a keresztény értékeket. Megijeszti Kozma atyát, hogy keresztény embereket üldöznek manapság pusztán azért, mert hívők.

Megjegyezte, valójában nem is gazdasági, hanem erkölcsi válság van a világban. Fontosabbnak kell tartani tehát a lelki értékeket az egyéb értékeknél – mondta. Sok mindenre van szükségünk életünk folyamán, de mindennél nagyobb szükségünk arra, hogy lelki kapcsolatunk legyen egymással – fűzte hozzá a műsorban.

Erre a linkre kattintva a teljes beszélgetést megnézhetik.

(hirado.hu)