Hirdetés

Valaha azt hittük, hogy Amerika a szabadság hazája, mára azonban a kép jelentősen árnyaltabbá vált. A gasztronómia terén annak dacára, hogy brandjüknek a McDonald’s-kultúra sokat ártott, mind az alapanyagok, mind a technológiák vonatkozásában gazdagodtunk általa. Innen származik az utóbbi években nálunk is egyre népszerűbb barbecue-technológia is, amit sokan összekevernek a grillezéssel, holott teljesen más folyamatról van szó: a BBQ lényege a hosszú füst. Sokan kínálnak BBQ-ételeket, de kevés helyen készítik ezeket mesteri módon. És persze az sem mindegy, hogy mit adnak mellé! A Blokk BBQ-ra világhálós kalandozásaim során figyeltem fel, tetszett, hogy tartanak kézműves söröket, és hogy a pékáru egy részét az Á Table nevű helyről szerzik be. Kínálnak dekára kimért húsokat, BBQ-boxokat és szendvicseket wrap-, bagette-, illetve lepényformában. Az utóbbira esett a választásom, a csirke, a sertés és az Angus marhanyak közül értelemszerűen a marhát kértem bele, hozzá friss koriandert, francia uborkarelisht, pácolt fokhagymát és a rendkívül szívélyes, felkészült és kommunikatív pultos rábeszélésére cheddar sajtot is. Nem bántam meg. A végeredmény mesés volt, különösen a Horizont sörfőzde Hazy Queen nevű New England IPA-jával kísérve. Ritka jó hely a Blokk BBQ, jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki a külvárosban keres izgalmas kulináris célpontokat.

Korábban írtuk