Fotó: Várkapitányság
Hirdetés

A kiállítás két friss magyar Nobel-díjas, Karikó Katalin és Krausz Ferenc sikerének apropóján ad ízelítőt a magyar tudósok korszakalkotó felfedezéseiből. A tárlat – többek között – Bolyai János, Eötvös Loránd, ifj. Rubik Ernő, Puskás Tivadar, Jedlik Ányos, Semmelweis Ignác munkásságába kínál betekintést a látogatóknak.

Fotó: Várkapitányság

A népszerű találmányokat, tudományos eredményeket, létrehozóikat és a köztük lévő kapcsolódásokat négy tematikus blokk mutatja be. A Dimenziók a térben többek között Eötvös torziós ingáját és Barabási Albert László komplex hálózatok elméletének kutatását ismerteti. A távolság leküzdése részben szerepel Pavlics Ferenc első holdjárója, amely részt vett az Apollo programban, vagy Puskás Tivadar telefonhírmondója. A Fókuszban az ember blokkban pedig – egyebek mellett – Semmelweis Ignác és Szent-Györgyi Albert világraszóló eredményeiről mesélnek a tablók.

Fotó: Várkapitányság

A kiállítás november végéig tekinthető meg ingyenesen a Várkert Bazár glorietthez vezető rámpáján, a tárlatvezetésre azonban jegyet kell venni. Részletek IDE KATTINTVA érhetők el.

Korábban írtuk