Tony Hadley

2024. augusztus 1. és 3. között immár 12. alkalommal rendezik meg a mára már nemzetközi hírű butikfesztivált, a Paloznaki Jazzpikniket, ahol a nemzetközi előadók mellett a magyar jazzélet legizgalmasabb formációi is képviseltetik magukat. A 2017-ben elhunyt Fábián Julinak emléket állító színpadon olyan művészekkel találkozhatunk, mint a Pénzes Máté és a Zseb formáció, a The Qualitons vagy a New Fossils. A „MÜPA Jazz Showcase 2024” tehetségbörzén a Claudia Raquel Quintet nyerte el a Paloznaki Jazzpiknik különdíját, ezáltal pedig fellépési lehetőséghez is jutott az idei Pikniken.

– A Jazzpiknik kiemelt missziója a zenei edukáció, a sokszínűség, ezért minden évben próbálunk általunk értékesnek tartott zenei produkciókat elhozni és bemutatni a közönségnek. Ilyen a fiatalok körében kevésbé ismert Anastacia, a Son Mieux, az MF Robots és Tony Hadley Spandau Ballet slágerekkel – emel ki néhány külföldi fellépőt a sok közül Valde Orsolya, a Jazzpiknik alapító-fesztiváligazgatója.

Rajtuk kívül Paloznakra látogat többek között a blues-soul-gospel dallamokkal ismertté vált brit díva, Izo FitzRoy; a ’90-es évek acid jazz műfajának úttörője, a The Brand New Heavies; a ’80-as évek pop-rock hangzását idéző örök klasszikus, Tony Hadley és a ’90-es évek közepén alakult brit Morcheeba. A fesztivál augusztus 3-án az MF Robots utánozhatatlan hangjaival búcsúzik majd.

A Jazzpiknik idén is, mint minden évben a bevételének egy részét a rászorulóknak ajánlja fel. Így folytatódik az együttműködés az Együtt az Autistákért Alapítvánnyal és a Paloznak Jövőjéért Alapítvánnyal, de 2024 őszén a Magyar Zene Házában egy zenészeket támogató aukcióra is sor kerül, ahol Fábián Juli személyes tárgyait, ékszereit, gyűjteményeit, illetve hazai- és nemzetközi előadók relikviáit bocsátják majd aukcióra.

A Paloznaki Jazzpiknik teljes programja a https://jazzpiknik.hu oldalon olvasható, ugyanitt lehet belépőjegyeket is vásárolni.

Hirdetés
Korábban írtuk