Hirdetés

Sajnos az utóbbi években sorra zárnak be kultikus kocsmák, és ami még szomorúbb, alig nyílnak újak. Az ok világos: a fiatalok nem kocsmába járnak, hanem szórakozóhelyekre, és mivel a középgeneráció is inkább a minőségi bor- és sörbárokat részesíti előnyben, a kocsmák törzsközönsége lassan kihal. Tavalyelőtt Szeged egyik nagy múltú kocsmájának, a Négylépcsősnek az ajtajára is felkerült a „kiadó” tábla. Ám 2024 elején kiderült, bár új csapat viszi tovább a helyet, a profil megmarad. A koncepció is egyszerű, vagyis az árakat lenn tartják, amennyire lehet, a kommersz italok mellett belistáznak minőségieket is, például Szent András söröket, készítenek mellé sörkorcsolyának hot-dogot, a nyitvatartást pedig hajnali hatig tolják ki.

Az elmúlt hetekben kétszer is betértem ide, megkóstoltam a hot-dogot is, amibe került ketchup, mustár, majonéz, de megszórták ropogós pirított hagymával is, és még jalapeñót is tettek bele. Nyilván nem csúcsminőség, de élvezhető és árban is korrekt produkció volt. Sok sikert a Négylépcsős 2.0-s variánsának!

Korábban írtuk