Fotó: Újszínház
Hirdetés

Az előadás egyik különlegessége, hogy modern operett, amely a fiatal korosztály számára is tökéletes szórakozást nyújt, szerelmi ügyekben tanácsot ad, viccesen tanít arra, hogy hogyan lehet „irányítani” a férfiakat, párkapcsolati „szeminárium” kicsit több, mint két órában. „Rövid haj, fiús lány, egyszer minden kimegy a divatból, csak a szerelem nem!”- fogalmazott Éry-Kovács András, aki átdolgozta és rendezte a darabot.

A rendező elmondta: „Ha zenés darabot rendez az ember, akkor alapvetően mindig a zenéből kell kiindulni, még akkor is ha ez nem egy klasszikus, nagy zenés operett, hanem egy zenés játékhoz közelítő kisoperett. Én nagyon szeretem, hogy a zene mindig pont úgy szólal meg és akkor szólal meg, amikor a legfontosabb, amikor már tényleg nem lehet prózában kifejezni, amit akarunk, akkor ott nagyszerű, slágerszerű zenék szólalnak meg és közvetítik a mondanivalót.” Éry-Kovács András rámutatott: Eisemann Mihály fantasztikus slágerzenéket írt, amikben nagyon komolyan felidéződik a ’30-as évek általános érzésvilága és történelmi paradoxiája is. Ő pedig arra törekedett, hogy a most bemutatott darab ne legyen avitt, hanem izgalmas, érdekes és modern legyen. A rendező kiemelte: Egy operettben van egy bonviván, van egy primadonna, van egy szubrett és egy táncoskomikus, ez itt majdnem megduplázódik. Itt egyszerre két táncoskomikusra hajló szerep van. Az egyik egy kicsit bohókás, a másik egy kicsit démonibb megjelenésű. „Ez egy klasszikus értelemben vett zenés komédia, tehát rengeteget lehet mulatni is, de a mélyén nagyon komoly érzelmi tartalmak vannak.”

A főbb szerepekben Bátyai Éva, Bánföldi Szilárd, Gregor Bernadett, Almási Sándor, Nemes Wanda, Vass György, Szakács Tibor, Darányi Ádám, Incze Máté valamint Kéner Gabriella látható.

Korábban írtuk