Fotó: MTI/Katona Tibor
Kohuth Viktor, a Magyar Posta Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese, Kondora István polgármester, Polgár László, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnöke és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója lepecsételi a Sárvárról készült alkalmi bélyegeket és borítékokat
Hirdetés

Nyitrai Zsolt köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a bélyeggyűjtés Magyarországon 150 éves múltra tekint vissza, a mintegy 30 ezer hazai bélyeggyűjtőt tömörítő Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) pedig több mint százéves szervezet.

Kiemelte: a polgári kormányzat messzemenően elismeri a civil szervezetek és közösségek értékteremtő, nemzeti kulturális örökségünket gazdagító munkáját.

„Egy nép, egy nemzet csak akkor cselekvőképes, ha van kultúrája, ha van identitása, a bélyeggyűjtés egy szép hobbi, egy szubkultúra, életforma, amelynek képviselői élen járnak a kultúra megőrzésében. A bélyeg pedig mint a történelem egy apró ablaka, művészeti alkotás is egyben” – fogalmazott.

Nyitrai Zsolt szólt arról is: a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége és a kormányzat között folyamatos a párbeszéd, az együttműködés, a kormány a szövetséggel kötött hosszú távú stratégiai megállapodás alapján segíti a MABÉOSZ céljainak megvalósítását, támogatja rendezvényeiket és újságjuk kiadását is.

Korábban írtuk

„Az országos szövetséggel közösen lépünk fel a bélyeghamisítás ellen, és támogatjuk bélyegszakértők képzését is – emelte ki beszédében Nyitrai Zsolt.

Az országos bélyegkiállítást Polgár László, a MABÉOSZ elnöke nyitotta meg, aki a szervezőknek, a helyszínt adó önkormányzatnak és annak a több mint háromszáz gyűjtőnek mondott köszönetet, akik a kiállításon látható bélyegeket kölcsönözték.

A Sárvár Arénában szeptember 22-ig megtekinthető tárlaton a bélyegek mellett képeslapokat és plaketteket is láthatnak az érdeklődők.

A kiállításmegnyitó végén két, Sárvárról készült alkalmi bélyeget és borítékot is forgalomba helyeztek, amelyeket Nyitrai Zsolt, Polgár László, valamint Kondora István, Sárvár polgármestere, illetve Kohuth Viktor, a Magyar Posta Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese látott el kézjegyével.

A rendezvény keretében adták át a 2023-ban legszebbnek talált bélyegért – amely a Magyar Zene Házát ábrázolja – járó elismerést; a gyűjtők szavazatai alapján odaítélt díjat Varga György felelős szerkesztő, valamint a kivitelező cég, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. nevében Novotny Erzsébet kereskedelmi vezetője vette át.