Hirdetés

A pizza az egész Kárpát-medencében slágerételnek számít, így nem csoda, hogy minden székely városban több pizzéria is működik, amelyek között találhatunk minőségi alapanyagokkal dolgozó, autentikus egységeket is. Ezek egyike a székely anyavárosban 2023 júniusában nyitott Pizzaiolo. A beltér hangulatos, igényes, ráadásul látványkonyhával dolgoznak, a névadó szakember, a „pizzaiolo” a bejárattól balra teszi a dolgát, a vendégek figyelemmel kísérhetik gyakorlott mozdulatait, benézhetnek a fafűtéses nápolyi stílusú pizzakemencébe is. A dekoráció részét képezi a budapesti Pizza D’Oro pizzakészítő bajnokságon elnyert harmadik helyezés oklevele. A különféle pizzák mellett kínálnak többfajta reggelit, háromféle előételt, spagettit és tagliatellét, illetve négyféle desszertet is. A kiszolgálás kedves, udvarias, a salátamixszel, olajbogyóval és koktélparadicsommal készült tonhalsaláta korrekt, élvezhető volt, csak a dresszingelés lehetett volna karakteresebb. A Diavola pizza kifejezetten jól sikerült mind a tészta, mint a feltétek tekintetében, valahol a nápolyi és a trattoria irányzat között helyezném el. A tiramisu mascarponéból készült, de igen kevés piskóta került bele, az is kissé száraz volt, így nem nyújtotta az elvárható ízélményt. A pizza azonban Székelyföldön a párját ritkítja!

Kapcsolódó cikkünk