Levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök Korda György előadóművészt 80. születésnapja alkalmából – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-vel.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

„Vannak dalok, amelyeket hallva egy egész korszak életérzése elevenedik fel bennünk. És vannak előadók, akik olyan képesség birtokában vannak, amellyel évtizedek múltán is képesek fenntartani a közönség figyelmét és szeretetét. Ehhez pedig nem elegendőek a jóleső nosztalgiát ébresztő dallamok, szükség van egy kifogyhatatlan energiával és derűs személyiséggel rendelkező előadóművészre is” – idézi a közlemény a levélben írtakat.

A köszöntőben Orbán Viktor kiemelte Korda György több évtizedes zenei munkásságát, a pókersport népszerűsítéséért tett fáradozásait és a „megannyi örökzöld slágert”, amellyel megajándékozta a zenekedvelő honfitársakat.

Korda György pályafutása 60. jubileumi évfordulóját is ünnepelte, amelyre a miniszterelnök levelében is kitért, a jövőre nézve pedig jó egészséget és „kártyázásban, éneklésben egyaránt bővelkedő éveket” kívánt. 

A miniszterelnök jókívánságait Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott adta át az előadóművésznek a születésnapján.