A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott, átfogó dokumentumfilm, a Piedone nyomában, amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevésbé ismert arcát is bemutatja.

„Bud Spencerről kevesen tudják, hogy mélyen vallásos, példás családapa volt, aki hat nyelven beszélt, három egyetemre járt, zongorán, orgonán, gitáron és trombitán játszott, gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, de feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket. Ahogy a filmjeiben, úgy az életben is mindig a jó oldalán állt és ahol csak tudott, segített az elesetteken. Helikopterével közreműködött egy földrengés utáni mentésben, kampányolt vakokért és gyengénlátókért, a háború- és kábítószer használat ellen emelte fel a hangját, sőt az UNICEF nagykövetének is megválasztották” – mondta a filmet készítő Király Levente, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kiemelt Projektek- és M5 Főszerkesztőségének kiemelt szerkesztője.

Az elkészült dokumentumfilm különleges alkotás, hiszen 60 év után ez az első portréfilm a világon, amely Bud Spencer teljes életét dolgozza fel és azt az arcát mutatja be az olasz filmszínésznek, amelyet az emberek nem ismerhettek a filmjeiből. „A Bud Spencerre jellemző keresztény értékek megtartása, a munka, a családi élet és a közérdek szolgálata terén kifejtett áldozatos tevékenysége olyan emberi példa, amelyet érdemes és kell is közvetíteni a felnövekvő nemzedékek felé” – fogalmazott Király Levente, aki hozzátette, hogy a legendás színész emberi értékeit bemutatni kívánó film egyaránt szolgálja az európai keresztény értékeket és példát mutat egy olyan korban, ahol a szolidaritás és az erkölcsi értékek kiveszőben vannak.  Az alkotás az olasz filmszínész születésének 90. évfordulója alkalmából februártól lesz látható a hazai mozikban.

A mozifilm 55 perces rövidített változata november 23-án, pénteken, 21.55-kor lesz látható az M5 csatornán.

A filmről ITT írtunk korábban.