A kezdeményezés Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. Először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a mackók. Egy-egy nagyobb közönséggel rendelkező csapatnál akár 10-15 ezer plüssállat is összegyűlik. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26.919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget.

Magyarországon az első sikeres akció február 15-én volt, amikor a Miskolci Jegesmedvék szurkolói az NZ Stars elleni bajnoki meccsükön több mint 12 zsák plüssjátékot dobáltak a jégre. A sikeren felbuzdulva más sportágak is megpróbálkoztak a kezdeményezéssel. Kivétel nélkül sikerrel, és pozitív visszajelzésekkel.

Címvédésre készül az ETO

Címvédésre készül a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Magyar Kupában, melynek négyesdöntőjére a hétvégén kerül sor, éppen Győrben.

Vanyus Attila, a győri klub elnöke kiemelte: álszentség lenne azt állítani, hogy nem a győzelemre hajtunk, még azzal együtt is, hogy sok a sérültünk. „Szeretnénk sorozatban hatodjára is megnyerni a kupát. Nagyon örülünk annak, hogy Győr adhat otthont a négyesdöntőnek, mivel a nemzetközi szereplés sokat kivesz a játékosokból”

Szabó Károly, a bajnokságban negyedik helyen álló békéscsabaiak elnöke jelezte: „Nagy sikerként könyveljük el a négy közé jutást, de szeretnénk döntőt játszani, és abban megnehezíteni várhatóan a Győr dolgát.” Kökény Beatrix, az FTC női kézilabda-szakosztályát működtető cég ügyvezető igazgatója nem titkolta: „Mivel csak az ötödik helyen állunk az NB I-ben, és 17 év után először valószínűleg nem leszünk érmesek, a Magyar Kupában igyekszünk vigasztalódni. Szeszélyes a csapatunk, sok mindenre képesek lehetünk” – jegyezte meg.

A Hódmezővásárhely számára már az óriási siker, hogy eljutott az elődöntőbe, de amint azt Mucsi Tamás ügyvezető hangsúlyozta: „Senki ne gondoljon arra, hogy feltartott kezekkel vonulunk ki a pályára.”