Hirdetés

A 996-ban alapított Pannonhalmi Bencés Főapátság Magyarország egyik legfontosabb történelmi emlékhelye, ahol 2003 óta borászatot, 2010 óta pedig csúcséttermet is működtetnek. Az egység beltere letisztult, elegáns, a kilátás szemet gyönyörködtető. A kiszolgálás kifogástalan, az árak értékarányosak. Az étlap átgondolt, letisztult, a választék korrekt, a nemzetközi és a magyar konyhában gyökerező ételkompozíciók mindegyike izgalmas. 

A szezonális ajánlatból választottuk a levest, a bouillabaisse-t (1450 Ft), az egyik főételünket, a pirított lazacfilét spárgás quiche-sel és hollandival (4550 Ft), valamint egyik desszertünket, a kókuszos panna cottát bencés meggylikőrrel és fügével (1450 Ft). Az állandó étlapról pedig az étkezés csúcspontját jelentő sertésszüzet kértük ropogós sertésfüllel, sült karfiollal és újhagymás burgonyapürével (3980 Ft), továbbá kávés csokoládétortácskát mangóval (1550 Ft). Hibák éppenséggel előfordultak, a panna cottát például a túladagolt zselatin szinte élvezhetetlenné tette, összességében azonban jól elgondolt, ügyesen megvalósított és szemet gyönyörködtetően tálalt ételeket kaptunk.