„Szent István Gizella nélkül nem tudott volna ilyen csodaszép művet létrehozni” – erről beszélt Böjte Csaba augusztus 20-a alkalmából hétfői videós bejegyzésében.

Abban a hatalmas örökségben, amit Szent István királytól kaptunk, benne van Gizella munkája is. Minden erős férfi mögött ott áll egy nagyszerű asszony, aki mindenben támogatja, segíti – kezdi ünnepi gondolatait Csaba testvér.

Ez a nő negyvenkét évig ott állt István mellett jóban-rosszban, együtt álmodták Magyarországot. Ki tudná megmondani, hány öltés van az ő és udvarhölgyei kezéből azokban a miseruhákban, oltárterítőkben, amikkel elindult Magyarországon az evangélium hirdetése? A „Szent Istvánról való megemlékezésnek szerves része kell, legyen Boldog Gizelláról való megemlékezés. A hála, a köszönet ezt mondatja velünk” – hangsúlyozza a videóban a ferences szerzetes.

Gepostet von Böjte Csaba am Montag, 21. August 2017

Csaba testvér nemzeti ünnepünk kapcsán kiemeli, ilyenkor is „gondoljunk azokra a jó lelkekre, akik mellettünk állnak, akik segítenek bennünket abban, hogy Isten országát építhessük.” Böjte Csaba édesanyjáról emlékezik meg elsőként. „Ő volt az én első számú munkatársam, minden bajban, nehézségben ott állt mellettem, támogatott, és imádságos jelenlétét most, hogy már nincs köztünk, én továbbra is érzem, és hiszem, hogy van egy asszony, aki értem imádkozik, összeteszi a kezét, és a jóistennél közben jár értem.” A videóban a Szent Ferenc Alapítvány közel háromszáz munkatársainak is köszönetet mond. „Ők nincsenek annyira rivaldafényben, mint én, csendesen, de alázattal végzik a munkájukat. Ha ők nem lennének, akkor én egyedül nem nagyon tudnék tenni ennyi gyereknek az érdekében” – mondja Csaba testvér.

demokrata.hu