A több mint 400 féle gyümölcspárlat, ínycsiklandó ételkülönlegességek és a hétvégi jó idő számos érdeklődőt vonzott a fesztivál helyszínére. Több mint tizenhatezer látogató, köztük számos külföldi vendég kóstolta a pálinkákat és a 100%-ban pálinkából készült italkülönlegességeket.

„Nem csupán a fesztivált megnyitó Pálinka Nemzeti Tanács elnöke, de a kiállítók részéről is megfogalmazódott a Budapesti Pálinkafesztivál jelentős szerepe a minőségi pálinkafogyasztás kultúrájának terjedésében, egyben nagyra értékelve a rendezvény közönségének érdeklődését a ma már hungarikumként számon tartott termékeik iránt. Örülök a fesztivál sikerének és bízom abban, hogy egyre több otthonban kerül majd minőségi pálinka az asztalra” – mondta Maros Róbert a Magyar Pálinkamarketing Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A huszonöt kiállító több mint százezer kupica pálinkát szolgált fel a rendezvény vendégeinek, ez a mennyiség kb. háromezer palacknak felel meg. A fesztivál vendégei – akik között találkozhattunk Szorcsik Vikivel, Bombera Krisztával, Pély Barnával és Tóth Verával is – legszívesebben a mézes likőröket és a magas (55-70%) alkoholfokú pálinkákat fogyasztották, de természetesen továbbra is óriási népszerűségnek örvendtek a hagyományos gyümölcsök, a szilva, a barack és a körte párlatai is.

A Budapesti Pálinkafesztivál zenei színpadán nagy sikert aratott többek között a Hot Jazz Band, a Besh o droM, a Parno Graszt és a Kerekes Band fellépése.