Hirdetés

Az Intim étteremre a világhálón akadtam rá, impozáns, művészi ételfotói toronymagasan kiemelkedtek a környék vendéglátóhelyeinek hasonló műfajú fényképei közül. Az étterem nyáridőben csak teraszt üzemeltet, mely az utca forgalmától elzárva, egy belső udvarban működik. A térkiképezés korszerű, de nem rideg, a trendi imázst erősíti, hogy az étlap egy tablet, minden étel mellett szerepel fotó is. 

A konyha a fine dining irányába kacsingató nemzetközi vonalat visz, rendkívül esztétikus, virtuóz tálalással. Pincéremtől megtudom, hogy szakácsaikat Adrian Popescu, Erdély egyik legjobb éttermének, a marosvásárhelyi Privónak a séfje tanította be.

A választék felöleli a helyi konyha néhány népszerű fogását, a pacal-, zöldség-, csirke- és borjúcsorbát, valamint a puliszkával körített csirkepaprikást is. A nemzetközi vonalat erősítik a roston sültek, az izgalmas saláták, burgerek és persze az olasz konyha slágerei, a pasták és rizottók is. 

Az itallap furcsa módon nem nő fel az étterem színvonalához, a sörválaszték kommersz, a borválaszték szűk (22 tételes), ráadásul nem tartalmazza a környék legjobb pincészeteinek nedűit. Vannak viszont frissen préselt gyümölcs- és zöldségleveik.

A kiszolgálás kedves, lelkes, udvarias.

Előételképpen humuszt rendeltem aszalt paradicsommal és roston sült articsókával (16 RON, kb. 1100 Ft). A pazar megjelenésű, ízre is remek tányér mellé átlag feletti minőségű pirított bagettkarikákat szolgáltak fel. A vargányás rizottó (1700 Ft) sem okozott csalódást, a formabontó, szemet gyönyörködtető cheese cake (800 Ft) íze pedig egyenesen katartikus volt. Az élményt csak tetőzték a rendkívül kedvező árak, amelyek ebben a minőségi kategóriában valóban egyedülállóak.