A rendkívül kedvezményes családi jegy- és bérletárakkal kicsiket-nagyokat csábító rendezvény különlegességeiből kettőt érdemes kiemelni:

A világon egyedülálló módon a szervezők 100% garanciát vállalnak a minőségre. Vagyis, ha valakinek nem tetszik a muzsika, a helyszínen visszaváltják a belépőjét.

A másik kuriózum, hogy Kecskeméten jön létre az első magyar élő internetes jazzközvetítés: a Bohém Fesztivál a www.kecskemetitv.hu/bohem oldalon lesz követhető.

A szervezők idén először nem zenekarokat, hanem a tradicionális jazz sztárszólistáit hívták meg, s 8 ország 14 meghívott zenésze alkot majd különböző együtteseket, biztosítva az egész hétvége örömzene jellegét. A két esti főműsorban fellépő nemzetközi All Stars csapatot a Bohém Fesztivál sajtótájékoztatóján sorsolták ki. A sors szeszélye folytán 27-én pénteken csupa európai zenész lép majd színpadra, 28-án pedig a tengerentúliak mellett egy norvég és egy magyar muzsikus képviseli az öreg kontinenst. A formációk:

március 27-én: Herbert Christ (Németország) – trombita, Matthias Seuffert (Németország) – klarinét, szaxofon, Korb Attila (Kecskemét) – harsona, Paolo Alderighi (Olaszország) – zongora, Bényei Tamás (Budapest) – gitár, Ad van Beerendonk (Hollandia) – bőgő, Nick Ward (Anglia) – dob

március 28-án: Bria Skonberg (Kanada) – trombita, Craig Flory (USA) – klarinét, szaxofon, Russ Phillips (USA) – harsona, Morten Gunnar Larsen (Norvégia) – zongora, Stuart Zank (USA) – bendzsó, gitár, Mazura János (Budapest) – tuba, Jeff Hamilton (USA) – dob

A teljes program megtalálható a www.bohemragtime.com honlapon.