Hirdetés

Legújabban az ámerikai agresszív sas szárnyai alatt vélik hazug múltjuk és jövőjük biztonságának továbbéltetését. Fegyverekkel támogatják Ukrajnát a „béke” érdekében. Romákia bakszász, már csak alig elnöke nem olyan rég a Fehér Házban arról biztosította a ház demens lakóját, hogy Patriot rakétarendszert adományoz az ukriknak azért, hogy védelmezzék Romákiát is az orosz imperializmustól. Örökkévalóságukat olyantól remélik, aki ha megunja a játszóterét, szó nélkül továbbáll, otthagyva játékszereit is: Vietnám, Afganisztán, Irak, Szíria stb.

Amúgy négy van ebből a Patriotból nekik, közülük állítólag egy működik, és azon morfondíroznak magas szinten, hogy Romákia területéről lőnék le az Ukrajna feletti orosz rakétákat, drónokat. A romák vezetés háborús pszichózisban és NATO iránti heveny megfelelési kényszerben szenved jelenleg. Ha az oroszok elfoglalnák Odesszát, rögtön átállnának az oldalukra és azt hangoztatnák, hogy ők itt se voltak, csak a NATO, és ordibálva hangsúlyoznák, hogy ők már oroszbarátok voltak Burebista és Decebal óta, és már az ők idejükből utálták a NATO-t!

Van egyéb is. A Székelyföld közvetlen közelébe helyeztek a romákok oroszok által bombázható ámerikai NATO-létesítményt. Nagy csinn-bumm cirkusszal avatták fel a HIMARS rakétarendszerek karbantartására kialakított központot a bakói Aerostar hadipari vállalatnál. Csíkszereda és Sepsiszentgyörgy 100 kilométerre van, Kézdivásárhely 80-ra.

Korábban írtuk