Hirdetés

A két lemondás elkeseredést, másik oldalon örömöt váltott ki, és új erőt adott a kormányt váltani igyekvőknek. Ám pár kérdés még most is itt lebeg ég és föld között. Milyen úton, szándékból került épp most a fényre, amikor még van idő választási koncepciót építeni rá, de júniusig nem felejti el a választói emlékezet? Az is jól látszik, hogy a honi ellenzék nem a gyerekek sérelmei köré csoportosul, a választásra dolgoznak. Ügyek, megbízások, politikai vezetési szintek egymásra épülnek. Legfelül a miniszterelnök persze – őt vették célba a magaslesről vadászók.

Ezért érdemes kicsit alászállni Göncz, az SZDSZ-komisszárelnök szuterénjébe és rögtön mellé a pufajkás Horn „na és?” erkölcsi hitelességéhez. Majd nem feledve, hogy a pinceszintnek is vannak lakói, föl a sárga felszínig – rácsodálkozni a minden maszkját elhagyó Csintalan abszolút (havasi minőségű) veretes értékeléseiig. Szomszédságában a ma már ki tudja hány Jobbikok erdeje mellett elhaladva (mind erkölcsi etalon, élükön a hazudós Gyöngyösi szélkakassal) egészen a friss erőig. Ők próbálnák felégetni Budapestet – legutóbb a gyerekek védelme érdekében. Ez az egész bolyba gyűlt ellenzék mind-mind magas lóról oktat erkölcs ügyben. A már százszor bukottak, egymást százszor legyilkolók, álarcukat százszor levetők. Sérelmek félretolva, utálatok becsomagolva, mert alkalom nyílik a kétharmad kezéből visszatépni az SZDSZ négyigenes szavazásával Pozsgay elől parlamentbe menekített közvetlen elnökválasztást. Ezt el kell viselnünk, ez nem más, mint a mocskos politika ismert játékai közül az egyik, ennek is a vonzatai veszélyesek: felkészülnek jobb sorsra érdemes mosóporügynökök, a rebbenő szempillájú libás és a minden pozícióra alkalmas sajtos Róna. Államelnöknek. Valójában az egész országgyűlést fejtenék vissza egészen a jogállamiság ideiglenes felfüggesztéséig.

Most olvastam a kegyelemben részesült áldozat vallomását. Beleszédül az ember. Rendőrség, ügyvédek, bíróság, ügyészség, szennymédia, ferdítések, eljárási hibák – ami a csövön kifér.

Korábban írtuk