– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a mai esemény egyik fővédnökeként magam is részese lehetek egy valódi, 100%-ban magyar sikertörténetnek. A Szentkirályi Kft. eredményei világosan bizonyítják, hogy a magyar vállalkozások igenis versenyképesek a globális piacokon is! – hangsúlyozta ünnepi beszédében Dr. Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdasági kapcsolatokért felelős államtitkára.

A több mint félmilliárd forintos beruházás eredményeként egy 6 hektáros területen elhelyezkedő, 4000 m2-es épület kivitelezése fejeződött be. A fejlesztés eredményeként a kiszállítás hatékonyabbá, gyorsabbá és gazdaságosabbá válik, csökken a palackok sérülési kockázata, valamint jelentős költségcsökkenés érhető el.

„A mára méltán világhírű Szentkirályi ékes bizonyítéka annak, hogy a hazai élelmiszeripar képes világszínvonalat előállítani. Ki kell aknáznunk a minőségi magyar termékekben rejlő kiváló lehetőségeket!” – emelte ki beszédében az államtitkár.

A 100%-ban magyar tulajdonú vállalat már most újabb bővítésen gondolkozik: a raktározási információtechnológia fejlesztése mellett 5 éven belül duplájára kívánják növelni a logisztikai központ területét.