Hirdetés

„Épül a magyar álomvilág. Bevásárlócentrum leszünk, multiplex mozikkal. (…) Az átlagos magyar választópolgár nem képes kellőképpen követni ezt a gigantikus léptékű erkölcsi rendszerváltozást. (…) Felrémlik neki, hogy ostobábban és céltalanabbul él, mint a baromfi a kombinátban. Csalódik a nyilvánosságban, csalódik önmagában és az egész világban. Gondolkodnia kellene, de egyre kevesebb ideje jut rá (…). Alszol, alszol, szegény Magyarország, és utálod, ha valaki fel akarna ébreszteni: a fehér kenyér kilója 135 forint.”

(Álomvilág – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 1998/3., január 22.)


„Aki az Antall-kormánnyal szimpatizált, az szélsőjobboldali, horthysta. Aki a Horn-kormányt dicsőíti, az médiaszakember.”

(A kerítés két oldalán – Seszták Ágnes, Magyar Demokrata 1998/3., január 22.)


„Segély. A legrondább szó, amit ’89 óta megtanultunk. Segély, hívhatják kompenzációnak, árkiegészítésnek, támogatásnak. A lényeg, hogy kegy, adható, alamizsna, kolduspénz. (…) Akit megfizetnek, annak önálló véleménye lesz. Akit meg segélyeznek, az mindig azt a kezet nyalogatja, amelyikben a segély lapul.”

(Egy ország segélyen – Seszták Ágnes, Magyar Demokrata 1998/4., január 29.)


„Nem kell Magyarországot elszigetelni a nemzetközi körforgástól, nem is szabad, de ennyire kiszolgáltatni, gyarmattá tenni magunkat nem kötelező.”

(A főosztályvezető és a titkárnője MIÉP-es lesz – Csermely Péter interjúja Csurka Istvánnal, Magyar Demokrata 1998/8., február 26.)


„Ami ebben az országban történt, az röviden a következőképpen foglalható össze: a volt párttitkárok meg a kommunista nómenklatúra tagjai kicserélték párttagkönyveiket takarékbetétkönyvekre, tulajdoni lapokra, és azt mondták, hogy ezzel rendben van, megtörtént a rendszerváltás.”

(Nem rendszerváltozás történt, csak székcsere – Bodnár Dániel interjúja Torgyán Józseffel, Magyar Demokrata 1998/10., március 12.)



„A (…) választások első fordulója ismét bebizonyította, hogy az elmúlt négy év alatt hatalmon lévő MSZP-SZDSZ-koalíció nemzetromboló politikája nem múlt elnyomtalanul.”

(Elakadt az úthenger – Magyar Demokrata 1998/19., május 14.)


„A választások második fordulója bebizonyította, hogy most már van alternatívája a szocialista-liberális politikának.”

(Van már választás – Magyar Demokrata 1998/21., május 28.)


„A hazai balliberális média a rendszerváltoztatás után politikacsináló öntörvényű hatalmi ággá nőtte ki magát. (…) Az idei májusi parlamenti választásokon vereséget szenvedett a szocialista, szabaddemokrata csapat, így a győztes Fidesz vezette jobbközép koalíció alakított kormányt. Az (…) említett médiaelit többsége még nem ocsúdott fel a vereség okozta sokkból. Csupán néhány hivatásos gyűlölködő adta meg a kezdőhangot, hogy mire is számíthat az új kormányzat. Kíméletre semmiképpen sem.”

(Már köszörülik a kardokat – Magyar Demokrata 1998/27., július 9.)


„Lemásztunk, és most nagy keservesen kapaszkodunk kifelé. Igazi nemszeretem világ van körülöttünk. Ugyanakkor rajtunk is múlik, mivé tesszük. Kritikátlanul átvesszük, amit Európa mutat nekünk, vagy magunkhoz idomítjuk.”

(Most kezdünk kikapaszkodni a kígyóveremből – Seszták Ágnes interjúja Jankovics Marcell-lel, Magyar Demokrata 1998/34., augusztus 27.)



„A fővárosi főpolgármestert, Demszky Gábort nem sikerült leváltani és a közgyűlésben koalíciót alkotva többségbe került a balliberális oldal. Csak abban lehet bízni, hogy a jobbközép pártok meglévő többsége elegendő lesz ahhoz, hogy az elkezdett átalakulást végigvigyék. Az áhított abszolút hatalom, az ország tényleges birtoklása, a valódi polgári átalakulás ugyanis október 18-án megfeneklett.”

(Győztünk, de ők is győztek – Magyar Demokrata 1998/42., október 22.)


„Az a baj, hogy nem fogják fel: Magyarországon focistának lenni olyan kiváltság, amiért érdemes megszakadni.”

(Arckép – Farkas Adrienne interjúja Nyilasi Tiborral, Magyar Demokrata 1998/45., november 12.)


– Van alapja a Nemzeti Színház elleni bojkottnak?

– Hogyne. Ki van írva a homlokzatra: Nemzeti. Ez az alapja. Ezért támadják napjainkban is.”

(A diktatúra görcse lassan oldódik – Csépe Krisztina interjúja Sinkovits Imrével, Magyar Demokrata 1998/47., november 26.)


„Van bennem egy elszánás, hogy a gyerekekbe optimizmust és életörömet gyömöszöljek bele. Annyit, hogy az legalább hatvanéves korukig kitartson. Mert elég nyomorult a világ, elég vad.”

(Arckép – Farkas Adrienne interjúja Csukás Istvánnal, Magyar Demokrata 1998/51., december 24.)

Korábban írtuk