Hirdetés

„Magyarországon alig lehet kivonszolni a játékosokat az edzésre. Úgy-ahogy ledolgozzák a kirótt penzumot, de semmi pluszt sem adnak ki magukból, hogy a játék és a közönség iránt érzett alázatról már ne is beszéljek.”

(A legnagyobb profik is küzdenek a pályán – Bánhidai Károly és Sinkovics Ferenc interjúja Mészöly Kálmánnal, Magyar Demokrata 2003/2., január 9.)


„Azt kérdezi az óriásplakát, belesugallva az ájultan rábámuló magyar állampolgár agyába, hogy ezt voltaképpen ő gondolja: »Nyithatok cukrászdát Bécsben?« (…) Ezt így kell érteni: »Igen, te ostoba magyar, te nyithatsz cukrászdát Bécsben. Mi megválaszoljuk kérdéseidet, s mivel tudjuk, hogy évtizedek óta ez volt a legnagyobb gondod, mihez képest a Medgyessytől kapott 19 ezer forintod, a rossz nyugdíjad, a romló egészséged, az alacsony életszínvonalad, a drogos gyereked, a kátyús utakon lerobbanó autód, a csalódásaid mind semmit sem számítanak, mert csak egy dolog kínozott reggeltől estig, mióta a Gorenjét hazahoztad a Trabantod tetőcsomagtartóján az útközben szívelégtelenségben elhunyt nagymama valutakeretét is felhasználva, hogy mikor nyithatsz cukrászdát Bécsben… Hát nyithatsz, te tahó, miért ne nyithatnál, pénz kérdése az egész…«”

(Cukrászda Bécsben – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2003/10., március 6.)



„Vakon rohanunk bele a történelembe. Nem tudjuk, mi vár ránk az unióban: közös fölemelkedés vagy közös megsemmisülés. Csak egy dolgot tudhatunk biztosan, hogy nem tudunk semmit. (…) Jelen sorok írója nem azért szavaz nemmel az Európai Unióhoz történő csatlakozásra, mert megveszekedett Balkán-párti, hanem azért, mert nem tudja, mit ír alá szavazatával, csak azt, hogy akik az orra alá dugták a szerződést – a szocialisták – azok eddig folyamatosan becsapták.”

(Miért szavazok nemmel – Bencsik András, Magyar Demokrata 2003/15., április 10.)


„2003. április 14.

m1, Nap-kelte, Kereszttűz

»Én nagyon tisztelem az orvosokat, de hál istennek, Magyarországon több a beteg, mint az orvos. Nem hál istennek.«”

(Magyarország többet érdemel – Idézetek Medgyessy Pétertől – Magyar Demokrata 2003/16., április 17.)


„Olyan sok élményem volt az élet és halál mezsgyéjén, hogy rájöttem: Isten nélkül nincs semmi. A sebészi munka két dologra inti az embert. Az egyik, hogy ne legyen olyan öntelt, hogy azt higgye, Isten dolgaiba bele tud avatkozni, másrészt arra, hogy ha élete végéig kitartóan tanul, akkor a természet törvényeinek egy részét megismerheti. Ez kötelessége is.”

(Arckép – Boros Károly interjúja Papp Lajossal, Magyar Demokrata 2003/22., május 29.)


„Stílusosan – vagy inkább stílustalanul – egy Lenin-szobor visszaállításával zárult az a folyamat, amely a szocialisták ígéretkampányával kezdődött. Már látni, hogy mi van az ígéretek mögött.”

(Vörös bosszú – Bencsik András vezércikke – Magyar Demokrata 2003/24., június 12.)


„2003. július 5., Csíksomlyó, Hármashalom-oltár: az István, a király első élő, erdélyi bemutatója. Magyar zászlók erdeje, negyedmilliónyi, félmilliónyi, ki tudja, hány magyar ember a természet alkotta nézőtéren.”

(Erdély ünnepelt – Somorjai Viktória, Magyar Demokrata, 2003/28., július 10.)


„Az MSZP visszaadja a Bokros-csomagot az embereknek, amit a Fidesz igazságtalanul elvett tőlük. Politikai humor az interneten. Nem vicc.”

(Üres ígéretek – Sándor Csilla, Magyar Demokrata 2003/30., július 24.)


„Amikor 1998-ban elért a hitbeli megújulás, (…) akkor a munkámban, a tudományban is megvilágosodtam. Akkor törtek elő belőlem addig mélyen szunnyadó gondolatok és kezdtem a mérnöki ismereteimet átültetni a sebészetbe.”

(Arckép – Boros Károly interjúja Csókay Andrással, Magyar Demokrata 2003/37., szeptember 11.)


„Lelkigyakorlaton azt mondta a nevelőnk: gyerekek, két rövid mondatot adok nektek, a körmötökre írhatjátok. Az egyik, hogy nem élek bűnben, a másik, hogy még ma elkezdem. Ebben a szellemben nőttünk föl, és ez végigkísért egész életemben.”

(Arckép – Boros Károly interjúja Pákh Tiborral, Magyar Demokrata 2003/48., november 27.)


„Gyurcsány Ferenc azzal zárta az interpellációra adott válaszát, hogy azt mondta nekem, képviselő úr, ha valaki állandóan a visszapillantó tükörbe nézeget, azt előbb-utóbb baleset éri… (…) [Ezt követően történt:] Az M5-ös autópályán egy kamion mind közelebb jött, és a végén elrepült az autóm visszapillantó tükre, én meg lemenekültem a leállósávba. Megúsztam a sportminiszter által megjövendölt kalandot.”

(Igazság és szerelem – Bánhidai Károly interjúja Szijjártó Péterrel, Magyar Demokrata 2003/50., december 11.)

Korábban írtuk