Hirdetés

„A rendszerváltozás óta még nem volt arra példa, hogy újságírót letöltendő börtönbüntetésre ítéljenek. Múlt héten viszont a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletében tíz hónap letöltendő fogházbüntetést rótt ki lapunk főszerkesztőjére, Bencsik Andrásra. A megdöbbentően súlyos ítélet túlmutat önmagán, s a háttérben egy politikai koncepció, ama bizonyos werberi stratégia sejlik fel.”

(Mi megértjük Mécs Imrét – Ágoston Balázs, Magyar Demokrata, 2004/4., január 29.)


Fotó: MTI/Nándorfi Máté
Lendvai Ildikó sajtótájékoztatón lobogtatta a Magyar Demokratát. Ha lett volna pénzünk, óriásplakátokon hirdettük volna országszerte: Nem szereti, de olvassa!

„Öt napig védték a Zengő csúcsát a környező települések lakosai és a hozzájuk csatlakozott környezetvédelmi szervezetek, így akadályozva meg – akár saját testükkel is –, hogy kivágják a hegy tetején a NATO-lokátor megépítéséhez szükséges 0-2 hektáros terület fáit.”

(Csata a Zengőn – Kállay-Nagy Szilvia, Magyar Demokrata, 2004/7., február 19.)


„Román határőrök szombat hajnalban visszafordították a borsi átkelőnél Bayer Zsolt újságírót. […] A román hatóságok egyelőre nem indokolták a döntést, a határon csupán annyit közöltek Bayerrel, nemkívánatos személynek tartják Romániában.”

(Bayertől fél Románia – Jókuthy Zoltán, Magyar Demokrata, 2004/9., március 4.)


„A jóslat teljesült, a harcos sikeresen vívta meg harcát. Ez Mel Gibson filmjének üzenete. A szeretet mint a fény, legyőzi a félelem, a gyűlölet, a kirekesztés sötétjét.”

(A harcos Jézus – Bencsik András cikke a Passióról, Magyar Demokrata, 2004/11., március 18.)


„Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz az első magyar EP-választáson.”

(Győztünk – Jókuthy Zoltán, Magyar Demokrata, 2004/24., június 17.)


„Az elmúlt hét végén a két évre felfüggesztett tíz hónapos fogházbüntetés kiszabását követően számos beszélgetést folytattam le ismerősökkel és ismeretlenekkel, azt tisztázandó, hogy az ítéletnek milyen következményei lehetnek. Minden józan érv amellett szólt, hogy mondjak le. […] Volt azonban egy másik megfontolás is. Hogy maradjak a posztomon. Ezt választottam. Először is azért, mert az ember nem térhet ki a sorsa elől. Másodszor azért, mert nagyon sokan kértek erre, s bárki hívott vagy keresett meg, mind ugyanazzal indokolta, nem tehetem meg, hogy lemondok, mert felelősséggel tartozom azokért, akik hisznek és bíznak bennem.”

(Mécs Imre utat mutatott – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata, 2004/27., július 8.)


„Le kell rombolni és újra fel kell építeni a magyar focit.”

(Nulláról kellene kezdeni – Bándy Péter interjúja Varga Zoltánnal, Magyar Demokrata, 2004/29., július 22.)


– Honnan az erős nemzeti elkötelezettség?

Gy. D.: Már kamaszkorom óta független, nemzeti gondolkodású ember voltam. Fiatalként éltem végig a német, majd a szovjet megszállást, s valójában ennek hatására fejlődött ki bennem az erős nemzettudat Az ország szabadságára vágytam. […]

B. M.: Én Erdélyből érkeztem Magyarországra, az elkötelezettségemet, hazaszeretetemet ez táplálta. Úgy tűnik, kisebbségi sorban, a bajban jobban ragaszkodunk az identitásunkhoz.”

(A szeretet ereje – Fehérváry Krisztina interjúja Gyarmati Dezsővel és Bara Margittal, Magyar Demokrata, 2004/31., augusztus 5.)


„Medgyessy Péter letöltötte szolgálati idejét. […] Kezdettől fogva tudtuk, hogy nem tölti ki a négy évet Egy vagy két év után ejtik. […] Nehéz a rongybabák élete. Megfizetik őket, mint az utcalányokat, de épp úgy nem becsülik őket.”

(Odafönt dolgoznak – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata, 2004/34., augusztus 26.)


„Élen végzett Magyarország a XXVII. nyári olimpiai játékokon az elvett érmek számának tekintetében.”

(Bajnokok – Mertünk kicsik lenni – lám, mi lett belőle – Sándor Csilla, G. Kurucz Péter, Magyar Demokrata, 2004/35., szeptember 2.)


„Fel kell készülni arra, hogy 2006-ig minden kormányzati intézkedés annak lesz alárendelve, hogy Gyurcsány Ferenc politikai népszerűsége növekedjen, még akkor is, ha ezt az ország gazdasági helyzete nem engedné meg.”

(Mindent a győzelemért – Bándy Péter interjúja Giró-Szász Andrással, Magyar Demokrata, 2004/40., október 7.)


„Ezekkel a dalokkal valamit létrehoztunk. […] Ugyan nem mondtak ki semmit konkrétan, de mindegyikben ott volt a kor, és kiderült, hogy több százezren élünk egyformán.”

(Arckép – Boros Károly interjúja Cseh Tamással, Magyar Demokrata, 2004/46., november 18.)


„A december 4-i népszavazás eredménytelensége mély indulatokat váltott ki Erdélyben, különösen a Székelyföldön. Székelyudvarhely több szórakozóhelyén, vendéglőjében nem szolgálnak ki magyar állampolgárokat, másutt a hívek bevetették a templomról a magyar lobogót, s volt, aki visszaadta magyarigazolványát, mondván, »Gyurcsány és társai« töröljék ki vele a hátsó felüket. Erdélyben manapság nem beszélnek anyaországról, mert nincs miért.”

(Forrongó Székelyföld – Ágoston Balázs, Magyar Demokrata, 2004/50., december 10.)

Korábban írtuk