Hirdetés

„A gazdasági világválság természetesen nem csak minket érint, de azért, hogy ez a folyamat ilyen felkészületlenül és rossz helyzetben ért minket, nem Brüsszel, hanem a jelenlegi magyar kormány a felelős.”

(Magyarország többre képes – Bándy Péter interjúja Schmitt Pállal, Magyar Demokrata, 2009/3., január 21.)


„Mondják ránk, hogy egy magyar mögötted megy be a forgóajtón és előtted jön ki. De az lenne az igazi, ha itthon hasznosulnának a kint megszerzett ismeretek, mert hiszek abban, hogy a világot személyesen kell megismerni és megtapasztalni, aztán vissza kell jönni.”

(A nehéz helyzetek megerősítik a magyarokat – Fehérváry Krisztina interjúja Rubik Ernővel, Magyar Demokrata, 2009/4., január 28.)


„Meztelen a király: kiderült a Gyurcsány-kormány gyengesége. A szép kormányszóvivő ugyan pompás időzítéssel még beleájult a délceg miniszterelnök karjaiba, de akár beteg volt Budai Bernadett, akár nem, ez az operettbe illő jelenet nem segített. A táncos-komikus Gyurcsány már csak önmaga paródiája.”

(Meztelen a király – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata, 2009/5., február 4.)


„Halálra késelték egy veszprémi szórakozóhelyen Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának román származású játékosát vasárnap hajnalban.”

(Vérfürdő Veszprémben – Lass Gábor, Magyar Demokrata, 2009/6., február 11.)


„Gyurcsány Ferenc előfizetési és hirdetési bojkottra szólította fel az állami tulajdonú vállalatokat, mert nem tetszett neki Bayer Zsolt Magyar Hírlapban közölt cikke. Ha egy rovott múltú miniszterelnök ilyen súlyosan meri megfenyegetni egy napilap szerkesztőségét, akkor az a legkevesebb, hogy akinek fontos a sajtó szabadsága […], az jelenlétével is tüntet, mert egymást meg kell védenünk.”

(Felébredtünk – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2009/7., február 18.)


– Mennyire beteg az ország?

Csókay András: – Magyarország az intenzív osztályon van, de még nem halt meg, még menthető. Szellemi ébredés kell hozzá.

Papp Lajos: – Nagyon beteg!

Mikola István: – A kormányban vezetési válság van, az ország anarchia felé sodródik.”

(A magyar beteg – Podruzsik Zsuzsanna hármas interjúja, Magyar Demokrata, 2009/8., február 25.)


„Gyurcsány […] könnyedén hátradőlve nézi a finálét, ahogy szívbéli kis barátja, Bajnai Gordon, az alföldi libatenyésztők szelíd mosolyú réme készülődik a még meg sem üresedett miniszterelnöki széket elfoglalni. Fájni fog, ígéri Gordonka, hogy ne legyenek illúzióink: borzalmas lesz…”

(Gombház, sej, ha leszakad – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata, 2009/13., április 1.)


„Az elmúlt évtizedekben az európai lakosság összetétele gyökeres változáson ment keresztül. Az újonnan betelepülő, asszimilációra javarészt képtelen tömegek lassan kiszorítják az őslakosságot.”

(Fekete Európa – Gerhát Petra, Magyar Demokrata, 2009/13., április 1.)


„A trianoni döntés után sokkal nehezebb helyzetben voltunk, mint amilyenben most vagyunk. Ha akkor fel tudtunk állni, többek között a kultúra és a műveltség segítségével, akkor most is fel fogunk.”

Valódi változást! – Lass Gábor interjúja Makovecz Imrével, Magyar Demokrata, 2009/14., április 8.)


„Miközben mindenki a pénzügyi válságról, a várható következményekről beszél, Verőcén templomot építenek. Templomot az egész magyarság számára, közadakozásból, a lakók kétkezi munkájával.”

(A reménység temploma – Elek Nikolett, Szencz Dóra, Magyar Demokrata, 2009/14., április 8.)


„Az úgynevezett politikai korrektség korában élünk, ez köti gúzsba a nyelvet, és végső soron a gondolatot is.”

(A víz már forr – Bándy Péter interjúja Kovács Ákossal, Magyar Demokrata, 2009/14., április 8.)


„A szocialisták az erőből értenek, és az erő nem a fegyverekben rejlik, nem is a harcos szónoklatokban, hanem a népakaratban.”

(Egy ország mondja: elég! – Bándy Péter interjúja Orbán Viktorral, Magyar Demokrata, 2009/19., május 13.)


„Kiütéses sikert aratott a Fidesz a vasárnapi európai parlamenti választáson. A Polgári Szövetség ötvenhat százalékos eredményével Magyarországon, sőt Európában is új győzelmi rekordot állított fel.”

(Jobbra át! – Bándy Péter, Magyar Demokrata, 2009/23., június 10.)


„Elindult a Demokrata szerkesztősége Verőcére, hogy kétkezi munkával vegyen részt a Kárpát-Haza templom építésében. A harmincfős csapat egész nap dolgozott. Késő délutánra jócskán megemelkedett a fél méter vastag téglafal a Lósi-völgyben lévő domb tetején.”

(Templomot építünk – Magyar Demokrata, 2009/31., augusztus 5.)


„Nem kaphat nagyobb elismerést egy politikai hetilap sem annál, amit a Demokrata kapott […] a ballib vonítókórustól Pozsonyi Ádám humoreszkje miatt.”

(55-124-250 – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata, 2009/45., november 11.)

Korábban írtuk