Hirdetés

„A magyar EU-elnökség tiszteletére az év első munkanapján (…) piros huszárviseletbe öltözött Brüsszel jelképe, a pisilős kisfiú, Manneken Pis. Még kard is volt az oldalán. A döntést a brüsszeli magisztrátus hozta. (…) Egy újabb adalék arra vonatkozóan, hogy ha a nagyvilág bennünket, magyarokat különösen meg akar tisztelni, elsőre a huszárság jut mindenki eszébe. Talán jó volna mielőbb a díszőrségünket is a legszebb huszárviseletbe öltöztetni, ahogy a tavalyi utolsó számunkban már javasoltuk. Hadd szerethessen bennünket a világ azért, amiért már régóta szeret.”

(Huszárok Brüsszelben – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2011/1., január 5.)


„Falanxba tömörülve támadja a nyugati sajtó és a politikai elit a magyar kormányt a médiatörvény miatt.”

(A multik bosszúja – Sayfo Omar, Magyar Demokrata 2011/1., január 5.)


„S mint ma, éppúgy volt akkor is: összefogtak kommunisták, polgári radikálisok, bolsik és egyszeri köztörvényes bűnözők, meg a sajtó legalja, hogy tönkretegyék a kormányt„ – vont párhuzamot Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája az 1919-es Tanácsköztársaság és az Orbán-kormányt lejárató nemzetközi propagandagépezet között. A liberális világmédia nekirontott.”

(A rajtsípot itthon fújták meg – Lass Gábor interjúja Bayer Zsolttal, Magyar Demokrata 2011/5., február 2.)


„Ahogy Gergényi Péter, Budapest 2006-os rendőrfőnöke letagadta emberei törvénytelen viperahasználatát, ahogy Gyurcsány Ferenc kétségbe vonta néhány héttel ezelőtt a szemkilövéseket, úgy hazudta el múlt héten Heller Ágnes a négy és fél évvel ezelőtti vörösterrort (…) Brüsszelben. (…)

Hősnőnknek azért mentsvárul szolgál ezen coming outja: »Szoktam mondani, alapjában véve egy hülye nő vagyok, tehát mint nő néha hülye vagyok, nem pedig filozófus.« (Interjú Heller Ágnessel, Figyelőnet, 2010. január 31.) Példás marxista önkritika.”

(Egy hülye nő – Ágoston Balázs, Magyar Demokrata 2011/10., március 9.)


„Magyarország új alkotmányának tervezetét betűhíven tartalmazza ez az újság, mert a szerkesztőségnek az az álláspontja, hogy ez nagy jelentőségű kordokumentum.”

(Milliók alkotmánya – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2011/11., március 16.)


„Elvis az én olvasatomban a magyar forradalom és szabadságharc tiszteletbeli hőse hőse – mondta a Demokratának Komár László énekes, a budapesti Elvis Presley tér elnevezésének ötletgazdája.”

(A béke völgye – Szakács Gábor interjúja, Magyar Demokrata 2011/14., április 6.)


„Minden embernek van egy kincsesbányája, a saját gyerekkora. Csak az emberek többsége ezt elfelejti. Kár, mert onnan rengeteget lehetne meríteni felnőttkorban is, örömöt, derűt, nevetést. Én nem felejtettem el.”

(Az élet szép! – Fehérváry Krisztina és Szentei Anna interjúja Csukás Istvánnal, Magyar Demokrata 2011/16., április 20.)


– De szép nagy irodarendszer! A tárgyalóval, pihenőszobával együtt akkora, mint egy birodalom. Húsz év után most járunk itt először.

– A lakásom kétszer elférne benne, így örököltem, a bútorokkal együtt.

– Itt volt a kereszt is?

– Az nem. Hatvanöt éve ez az első alkalom, hogy feszület van a főpolgármesteri irodában. A saját értékrendemet és hitvallásomat hoztam be ezzel, s egy kicsit azokét is, akik bíztak bennem.”

(Budapest, a rokonszenves város – Bencsik András interjúja Tarlós Istvánnal, Magyar Demokrata 2011/17., április 27.)


„189 törvény, köztük 125 törvénymódosítás, 64 új jogszabály, 134 országgyűlési határozat, Alaptörvény, Médiatörvény, Széll Kálmán Terv, Új Széchenyi Terv. Szinte lehetetlen számba venni mindazon intézkedéseket, amelyek segítségével az új országgyűlésnek sikerült orvosolni egy sor korábbi igazságtalanságot, helyreállítani a rendet, feléleszteni tetszhalott állapotából a gazdaságot, és az embereknek részben visszaadni a jövőbe vetett hitet.”

(Az első év – Hernádi Zsuzsa, Magyar Demokrata 2011/18., május 4.)


„Beigazolódott, amit régóta sejteni lehetett: Görögországon nem segített az egy évvel ezelőtt, szigorú feltételekkel adott 110 milliárd eurós hitelcsomag. A görögök tartozásainak egy részét most elengedték, más részének megfizetését a nagyon távoli jövőbe tolták – lényegében államcsődeljáráson vezetve át az országot.”

(Európa csődje – Kárász Andor, Magyar Demokrata 2011/30., július 27.)


„Azt szeretném, ha a nemzeti viselet megkapná méltó helyét a divattörténetben, hogy végre azért hordjuk mert szép, mert igényes, mert magyar és mert magyarok vagyunk.”

(Elegánsan magyar – Szentei Anna interjúja Hampel Katalinnal, Magyar Demokrata 2011/36., szeptember 7.)


„Nem várt jótékony hatást hozott a pálinkapiacon az otthoni főzés egy évvel ezelőtti felszabadítása.”

(Győzött a pálinka! – Magyar Demokrata 2011/46., november 16.)

Korábban írtuk