Futótűzként terjedt el idén októberben a szenzációs hír, hogy 15 év után, klasszikus felállásában újra színpadra lép a Stone Roses. A nyolcvanas évek végének és a kilencvenes évek elejének legsikeresebb brit gitár-pop zenekara, a legendás Madchester-mozgalom úttörőinek bejelentése a legnagyobb zenei lapok vezető híreként járta be a világot. A csapat egyből világkörüli turnéra is indul, a koncertsorozat első állomása a manchesteri Heaton Park, ahol egymás után három koncertet is adnak, hiszen az első két időpontra már a koncert meghirdetése után 14(!) perccel elfogyott mind a százötvenezer belépő. A hazai front újrahódítása után a Stone Roses csak a világ legnagyobb fellépő-helyszínein és legismertebb fesztiváljain mutatja meg magát, így igazi szenzáció, hogy itthoni környezetben, a következő, jubileumi 20. Szigeten láthatjuk élőben a brit legendákat.

Hat hónappal a június végi VOLT Fesztivál indulása előtt a szervezők egy igazán aktuális világsztárral rukkoltak elő elsőként. Skrillex generációjának, a dubstep nemzedékének legkúlabb előadója, a legtrendibb elektronikus zenei stílus elsőszámú sztárja, akit az idén egyedül annyi Grammy-díjra jelöltek, mint Katy Perry-t és Lady Gagát együttvéve. A különc művész majd’ mindennap fellép valahol a világon, egyre nagyobb színpadokon, egyre nagyobb közönség előtt, 2012-ben pedig csak kiemelt fontosságú helyeken vállal szereplést, természetesen főidőben…

Július közepén hatodszor is felépül a Heineken Balaton Sound Zamárdi szabadstrandján. A jórészt elektronikus zenei nagyágyúkat felvonultató fesztivál első fellépője minden idők legkarizmatikusabb és legtitokzatosabb alternatív popsztárja. Igen, ő Björk, az időtlen pop-, film-, és divatikon, akire még akkor is emlékezni fognak, amikor a világon nem lesz más csak hamu és pernye. Semmihez sem hasonlítható, a természet ősi, plasztikus erejét megformáló, minden korosztályt megigéző hangjáért és ultradramatikus dalaiért több millióan rajonganak világszerte. A 2012-es turné az előrejelzések szerint különlegesnek ígérkezik: az egyedi színpadkép és a művésznő igényessége miatt mindössze hetente két koncertet vállal.

És ez csak a kezdet! A szervezők azt ígérik, a következő hetekben-hónapokban egyre több világsztárral örvendeztetik meg a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget rajongóit.