Hirdetés

„Lapot és stratégiát tervező beszélgetésre hívott Orbán Viktor miniszterelnök és Kerényi Imre kormánymegbízott száz vezető értelmiségit. (…) A Magyar Demokrata szerkesztőségében lezajlott találkozó ellen néhány baloldali politikus és szervezet a szerkesztőség Andrássy úti székháza előtt tüntetett.”

(Indul a Magyar Krónika – Magyar Demokrata 2014/3., január 15.)


„Gyermekkoromban Isten- és Mária-központú volt az élet Csángóföldön: mára sok minden megváltozott Moldvában, de az erős hitük megmaradott. Mi nem hagytuk el soha a Szűzanyát. Én elkerültem onnan, de mindig is úgy éreztem, hogy mindazt a szépet és jót, amit gyermekkoromban kaptam ettől a közösségtől, ettől a kultúrától, azt tovább kell adnom.”

(Inspirálja az embert Isten – Szentei Anna interjúja Petrás Máriával, Magyar Demokrata 2014/3., január 15.)


– Sosem bánta meg, hogy elmondta a véleményét?

– Nem. Mert ha valahol az ember azt érzi, hogy az a belső hang, ami diktálja benne a morális részt, jelez, hogy most szóljál, mert ideje van, nem lehet mérlegelni. így volt ez akkor is, amikor nem fogadtam el a Kossuth-díjat [Gyurcsány Ferenctől].”

(A teljesítmény nélküli emberek dáridója – Farkas Anita interjúja Blaskó Péterrel, Magyar Demokrata 2014/9., február 26.)


„Az alapképlet máris világos: nyugati pénzen, nyugati segítséggel puccs zajlott Kijevben, az oroszok pedig lecsaptak ott, ahol egyébként is házon belül voltak.”

(Nincs morális felelősségünk – Szentesi Zöldi László, Magyar Demokrata 2014/11., március 12.)


„Átadták a négyes metróvonalat. (…) [Tarlós István] a négyes metrót Magyarország utóbbi évtizedei legnagyobb beruházásának nevezte.”

(Jár a metró! – H. Zs., Magyar Demokrata 2014/14., április 2.)


„A politikában az a szép, hogy vannak olyan ügyek, amelyek mint cseppben a tenger fejezik ki a magyarként való létezés összes szépségét és nehézségét. A Seuso-kincs ilyen: benne foglaltatik a magyar szuverenitás, a magyar tekintély a világban, illetve annak korábbi hiánya. Benne van a kiállás saját magunkért, és annak kijelentése, hogy mindent, amit lehetséges, visszaszerzünk.”

(„Too much spekulieren„ – Bencsik András és Bándy Péter interjúja Orbán Viktorral, Magyar Demokrata 2014/14., április 2.)



„A választók bizalma megkérdőjelezhetetlen az Orbán-kabinet iránt.”

(Folyt. köv. – Elsöprő Fidesz-győzelem a választáson – Magyar Demokrata 2014/15., április 9.)


„[Erdélyben] szembesültünk igazán azzal, hogy mit jelent a szétszakítottság, és hogy ennek a tudása, felismerése mennyire hiányos a csonka országban. Ez az élmény maradandónak bizonyult, és olyan impulzust adott, ami visszavonhatatlanul kijelölte azt az utat, amin azóta is járunk.”

(Hídépítők – Ágoston Balázs interjúja Nyerges Attilával, Magyar Demokrata 2014/17., április 23.)


„Magabiztos kormánypárti győzelem és óriási szocialista bukás [az EP-választáson].”

(Mi győztünk a legjobban – Magyar Demokrata 2014/22., május 28.)



„Egy évvel ezelőtt hatalmas porfelhő szállt fel a Várkert Bazár területéről. A munkagépek javában dolgoztak, hogy a harminc éven át omladozó rom helyén újjáépüljön a Budai Vár reprezentatív lezárásaként a Várkert Bazár, és minden ellenkező híresztelés ellenére felváltsa a tehetetlenséget a tehetség, az enyészetet az újjászületés, a kudarcot pedig a siker.”

(A Várkert Bazár ragyog – Hernádi Zsuzsa, Magyar Demokrata 2014/38., szeptember 17.)


„A vártnál is magabiztosabban nyert a vasárnapi önkormányzati választásokon a kormányoldal. Különösen igaz ez Budapesten.”

(Elsöprő győzelem – Bándy Péter, Magyar Demokrata 2014/42., október 15.)


„Eltökéltek vagyunk abban, hogy mi senkinek nem leszünk sem a táskahordozója, sem a strómanja, senkinek nem leszünk a hídfőállása, senkinek nem leszünk szálláscsinálója.”

(Független és erős Magyarországot akarunk – Bándy Péter interjúja Lázár Jánossal, Magyar Demokrata 2014/46., november 12.)


„A mese a műveltség fontos része, milliók munkája, érthető okosság, megfejtendő titok, nyelvi lelemény, egy nép világlátása.”

(Jó estét szerezni – Német Dániel interjúja Berecz Andrással, Magyar Demokrata 2014/48., november 26.)


„Szijjártó Péter sem befelé, sem kifelé nem az a hajlongó fajta.”

(A tetteken legyen a hangsúly! – Lass Gábor interjúja Lovas Istvánnal, Magyar Demokrata 2014/49., december 3.)


„Az oroszok legalább – morbid tapintattal – éjszaka mozogtak a katonai járművekkel, de az amerikai követség ideiglenes ügyvivője még az agyunkba is befészkelne, ha tehetné.” 

(Mr. Goodfriend – Szentesi Zöldi László, Magyar Demokrata 2014/50., december 10.)

Korábban írtuk