2014-et tartja a fordulópontnak a Jobbik életében Morvai Krisztina. A párt elnöke, Vona Gábor és a vezetőség ekkortól kezdett egyre inkább közeledni a balliberális oldalhoz – mondta a Jobbik EP-képviselője.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

2009-ben, amikor a Jobbik bekerült az Európai Parlamentbe (EP), még gyarmat-gyarmattartó szereposztás volt az Európai Unióban a nyugati és a keleti tagállamok között, mondta Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője az M1 Ma este című műsorában.

Emlékeztetett: az általa a 2006-os atrocitásokért felelősnek tartott Gyurcsány-kormány egykori minisztere, Göncz Kinga vezette az üléseket az emberi jogi bizottságban ezekben az időkben.

Az őt delegáló, ekkor még radikális párt, a Jobbik keményvonalas politikát folytatott a brüsszeli elittel szemben, hangsúlyozta Morvai. Fontosnak tartotta leszögezni, hogy a párt vezetése az utóbbi években azonban egyre inkább igyekszik visszaállítani a kapcsolatot az Európai Unióval. Az EP-képviselő azonban úgy látja, hogy az EU összenőtt a tömeges migrációval, elválaszthatatlan tőle.

Morvai Krisztina 2014-et tartja a fordulópontnak a Jobbik életében. A párt elnöke, Vona Gábor és a vezetőség ekkortól kezdett egyre inkább közeledni a balliberális oldalhoz.  

Erre a linkre kattintva elolvashatják a teljes cikket és megnézhetik a beszélgetés felvételét.

(hirado.hu)