Hirdetés

„A legfontosabb brandünk a céges márkák mellett a »Made in Hungary« kell hogy legyen. Ki kell alakulnia egy olyan megítélésnek Európa- és világszerte, hogy ami itt készül, az világszínvonalú, jó minőségű, bátran meg lehet vásárolni, bízni lehet benne.”

(Made in Hungary – Bándy Péter interjúja Varga Mihállyal, Magyar Demokrata 2018/4., január 24.)


„A nyolcvanas években, már az R-GO megalakulása után járt velünk egy ORI-ügyelő elvtárs a turnébusszal, aki minden koncert után odajött, hogy Robikám, csodálatos volt, óriási, de nem lehetne legközelebb kihagyni, hogy hangosan megköszönd az egészet a Jóistennek? Én meg mondtam, hogy bármi mást lehet, sajnos pont ezt az egyet nem.”

(Isten, család, haza – Farkas Anita interjúja Szikora Róberttel, Magyar Demokrata 2018/6., február 7.)


„Szórakoztatott például Juhász Péter gyügyüteg performansza: leköltözött a Kálvin téri aluljáróba, mire a hajléktalanok fölmenekültek előle a hidegbe.”

(Szlalomozok – Szalay Károly, Magyar Demokrata 2018/9., február 28.)


„Egyedül a polgári magyar kormány vállalta föl a keleti származást, sőt, büszke rá, hiszen a több ezer éves ősi népek és birodalmak akkor messze az európai színvonal fölött álltak.”

(Megbukott a finnugor legenda – Hankó Ildikó, Magyar Demokrata 2018/10., március 7.)


„Nagyjából kétszer négy sorba kell belesűríteni a mondanivalót, olyan refrénnel, amit a közönség azonnal énekel. Nagy tanulmány volt Dsida Jenő Psalmus Hungaricus című versének megzenésítése, kétoldalnyi verset kellett lerövidíteni, tömöríteni, hogy rockszöveg és -dal születhessen belőle.”

(Baboskendő 40 – Ágoston Balázs interjúja Nagy Feróval, Magyar Demokrata 2018/13., március 28.)


„Az elmúlt 16 év nemzeti ellenállási mozgalmának a sikere, hogy olyan szellemiségű intézkedések sokaságának örülhetünk, amelyről csak álmodott korábban a hazafias közösség.”

(Őszödi úton a Jobbik – Ágoston Balázs interjúja Gaudi-Nagy Tamással, Magyar Demokrata 2018/14., április 4.)


„Az Úz völgyétől a soproni hegyek aljáig több mint két és fél millió ember tett hitet a szeretet és összefogás ereje mellett. Annyian jöttek el szavazni, amennyire szükség volt. Ha pedig egyszer többre lesz szükség, akkor majd többen jönnek el.”

(Magyarország döntött – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2018/15., április 11.)


„Ha az ember nem szimpatizál azzal a demokráciafelfogással, társadalomképpel, gazdasági szerkezettel, amit a kormány kínál, nem külföldről kell várni a megoldást, hanem el kell végezni az elemző munkát, és itthon kell megfogalmazni a narratívát a jelen rezsimmel szemben.”

(Sorskérdés a szuverenitás – Juhári Andrea interjúja Schiffer Andrással, Magyar Demokrata 2018/19., május 9.)


„A magyar kultúrát rendkívül értékesnek tartom. Ha közvetíteni tudjuk Európa felé, és példaként szolgálunk számára e téren is, sokat teszünk a földrész sorsáért.”

(A magyarság érti a világ működését – Sinkovics Ferenc interjúja Kásler Miklóssal, Magyar Demokrata 2018/21., május 23.)


„Csurka ma Magyarországon az egyetlen karizmatikus személyiség és az egyetlen vezető, aki képes lenne végrehajtani egy paradigmatikus fordulatot, amellyel Magyarországot ezer év után visszavinné Ázsiába – pontosabban annak sikeres, konfuciánusi befolyási övezetébe.”

(Miért ne? – X (Lovas István) 1993-as cikkének felidézése, Magyar Demokrata 2018/25., június 20.)


„Őstörténetünket illetően sine ira et studio tényleg rendet kellene tenni. De ez így, ilyen nyomasztó elfogultsággal nem fog menni.”

(Kik voltunk? Kik leszünk? – Bencsik András, Magyar Demokrata 2018/26., június 27.)


„Az a tény, hogy Simicska most éppen Nyerges Zsoltnak adta át cégbirodalmát (…), egyértelmű kapituláció. Simicska soha, semmitől nem vált meg önként hosszú üzleti pályafutása során.”

(Utána az özönvíz – Szentesi Zöldi László, Magyar Demokrata 2018/29., július 18.)


„Ez az ötlet fentről jött. Amikor bemutatták nekünk a sziámi ikreket Bangladesben, imádkozni kezdtem, és közben, a Szűzanyától érkezett a gondolat.”

(Az ima ad nekik erőt – Fehérváry Krisztina interjúja Csókay Andrással, Hudák Istvánnal és Pataki Gergellyel, Magyar Demokrata 2018/35., augusztus 29.)



„Az Országgyűlés elnökének különdíját nyerte el a (…) Demokrata első saját gyártású dokumentumfilmje, a László Gábor rendezte Ketten jösztök, hárman mentek (…). A film Sepsiszéki Nagy Balázs író, néprajzkutató csodával határos gyógyulását, Istenbe vetett hitét és az összefogás erejét példázza.”

(Ketten jösztök, hárman mentek – Barta Boglárka, Magyar Demokrata 2018/47., november 21.)


„Még nem sikerült tönkretenni Kárpátalján az együttélést, de a szeparatizmussal vádolt magyarság feje fölött egyre jobban gyűlnek a sötét felhők.”

(Provokáció és megfélemlítés – Kovács Dániel interjúja Orosz Ildikóval, Magyar Demokrata 2018/49., december 5.)

Korábban írtuk