Hirdetés

„Egy angol bankcsoport felmérése szerint 1980 és 2010 között 242 milliárd dollárnak megfelelő összeget vittek ki Magyarországról offshore cégekbe. (…) A Fidesz (…) nem tudta kezelni a helyzetet, 2002-ben meg is bukott, így a céghálózat működését felügyelő és támogató hálózat felszámolása, a pénzcsapok elzárása csak 2010 után kezdődhetett meg.”

(A hálózat bűnös pénzei – Nagy Ida interjúja Borvendég Zsuzsannával, Magyar Demokrata 2021/2., január 13.)


„[Dr. Szabó Gábor Tamás kutatóorvos szerint Karikó Katalin] »egész lényéből sugározza a tudományt (…). Kutatói nagyságát mutatja, hogy új gondolatait, ötleteit szakmai beszélgetések során is rögtön megosztja, nem tart attól, hogy valaki esetleg felhasználja őket, hanem éppen ellenkezőleg, hiszi, hogy ez viszi előre a tudományt.«”

(Arcok a vakcina mögött – Fehérváry Krisztina, Magyar Demokrata 2021/3., január 20.)


„Kilenc uniós országban közel 1,4 millió aláírást gyűjtött össze a székelyek polgári kezdeményezése, amely az őshonos európai nemzeti kisebbségek kiemelt kohéziós (felzárkózási) támogatását követeli.”

(Esély az őshonos kisebbségeknek – Sinkovics Ferenc interjúja Pesty Lászlóval, Magyar Demokrata 2021/6., február 10.)


„Már az elmúlt ötven év is Ázsia térnyeréséről szólt, több hullámban. Magyarország ezt időben felismerte és kitűnő kapcsolatokat alakított ki, így ebből az átalakulásból mi is profitálunk.”

(A sikeres felzárkózáshoz kell egy vízió – Szarka Sándor interjúja Matolcsy Györggyel, Magyar Demokrata 2021/9., március 3.)


„George Soros újabban egy általa nyilván zseniálisnak tartott ötlettel házal a probléma kezelése érdekében. Szerinte eljött az ideje annak, hogy az államok megbarátkozzanak az »örökös adósság« gondolatával.”

(Soros sokkterápiája fizetésképtelenség esetére – Gazdag István, Magyar Demokrata 2021/12., március 24.)


„Nemcsak a keleti, hanem a nyugati tudományos világ is hamar befogadott minket. (…) Kutatásainkkal mi is hozzájárulunk, hogy végre igaz, egészséges, minél teljesebb történelmi képet építsünk magunknak, magyaroknak.”

(Nem harcolunk, kutatunk – Ágoston Balázs interjúja Horváth-Lugossy Gáborral, a Magyarságkutató Intézet főigazgatójával, Magyar Demokrata 2021/13., március 31.)



„Véget ért a 32. nyári olimpia. Magyarország hat arannyal, valamint hét-hét ezüsttel és bronzzal, azaz húsz éremmel zárt, ez az utóbbi 25 év legjobb eredménye.”

(Megrázták a magyarok az éremfát – Szencz Dóra, Magyar Demokrata 2021/32., augusztus 11.)


„[Csupó Gábor:] Próbáltuk előrevetíteni a perspektívát, hova lehet eljutni. Számomra szupersztár volt Jankovics Marcell és Nepp József (…) Amikor a feleségem is hirtelen otthagyta a korábbi munkahelyét, összetettük a kreativitásunkat, és elég gyorsan be is robbantunk A Simpson családdal. Nem mi találtuk ki, (…) de mi keltettük életre az elképzelést.”

(„Igazi pesti srácok voltunk” – Fehérváry Krisztina interjúja Csupó Gáborral és Mándoki Lászlóval, Magyar Demokrata 2021/36., szeptember 8.)


„Világszerte több mint egymilliárd néző követte nyomon képernyőn és az interneten keresztül az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. [Ferenc pápa] így búcsúzott [a Hősök terén:] »Régen ti, magyarok tiszteletből nem mondtátok ki Mária nevét, hanem úgy szólítottátok meg, mint a királynét. A Boldogasszony, régi nagy patrónátok kísérjen és áldjon meg benneteket!”

(Krisztus kenyér és bor színében – Hernádi Zsuzsa, Magyar Demokrata 2021/37., szeptember 15.)


„A pesterzsébeti szabótelepi református gyülekezet temploma [felépítésének] ügyét dr. Bagdy Emőke karolta fel, gyűjtést szervezett, ő maga pedig az építkezés legnagyobb mecénásává vált. (…) [Orbán Viktor azt mondta,] ezer éve templomépítő nemzet vagyunk.”

(Templomépítő nemzet vagyunk – Elek Nikolett, Magyar Demokrata 2021/39., szeptember 29.)


„Kálomista Gábor [szerint] foglalkoznunk kell a történelemmel, fel kell dolgoznunk a tanulságait, meg kell mutatnunk az események valós históriáját a fiataloknak. A producer nem is tagadja, lesznek, akiknek ez a film fájni fog.”

(Elk*rták, most elhallgattatnák – Sinkovics Ferenc, Magyar Demokrata 2021/40., október 6.)


„Szalay Károly pontot tesz Szókimondó című, hetente jelentkező sorozata végére. (…) – A Demokratában mindig is azt írtam meg, amit akartam, és úgy, ahogy nekem jólesett. (…) alapvető üzenetem a baloldaliság és a liberalizmus ellen irányult. (…) A másik célom a kereszténység és a magyarság ügyének pártolása volt. Ezt szívtam magamba otthon.”

(Elrepült huszonöt fényes esztendő – Sinkovics Ferenc interjúja Szalay Károllyal, Magyar Demokrata 2021/49., december 8.)

Korábban írtuk