Hirdetés

„Nem pesszimizmus észrevenni, hogy a világ (…) most éppen merre tart. Az én dolgom az, hogy alkotó emberként megpróbáljak reményt adni: ezen igyekszem dalszerzőként, novellistaként és rendezőként is.”

(„Szeretnék reményt adni” – Bándy Péter interjúja Kovács Ákossal, Magyar Demokrata 2023/6., február 8.)


„A New York-i Metropolitan Múzeum Edgar Degas (…) Orosz táncos című képének címét Táncos ukrán ruhában-ra változtatta. Emellett még ukránnak nyilvánított három világhírű orosz festőt, Ivan Ajvazoszkijt, Arhip Kuindzsit és Ilja Repint.”

(Haladás – Pozsonyi Ádám, Magyar Demokrata 2023/8., február 22.)


„[Egy] pekingi egyetem magyar szakára jelentkeztem, ahol kínai és magyar nyelvű Petőfi-kötetekhez is hozzájutottam. Miután megtanultam magyarul, (…) rájöttem, hogy a kínai fordítások sok esetben (…) nem adják vissza a versek eredeti szépségét. Meg kell menteni Petőfit Kínában (…) – ezzel a gondolattal kezdtem el foglalkozni Petőfivel.”

(Petőfi Kínában – Szalma György interjúja Li Zhen Árpáddal, Magyar Demokrata 2023/11., március 15.)


„Számomra most Vietnám a szülőhazám, Magyarország pedig az otthonom. Mindkettő megfér a szívemben, mindig mindkettőre gondolok, amikor [a Hazám, Hazámat énekelem – mondta az operaénekes].”

(„Magyarországon váltak valóra az álmaim” – Pataki Tamás interjúja Ninh Đức Hoáng Longgal, Magyar Demokrata 2023/13., március 29.)


„Az olyan országoknak, mint Belarusz és Magyarország meg kell védeniük a jogot ahhoz, hogy elsősorban a nemzeti érdekeikből kiindulva és önállóan dönthessenek. Úgy tűnik, ez a megközelítés sok más fővárostól megkülönbözteti Minszket és Budapestet.”

(Kölcsönös tisztelet – Stier Gábor interjúja Szergej Alejnyik belarusz külügyminiszterrel, Magyar Demokrata 2023/15., április 12.)


„Csurka István főzi a világ legjobb marhapörköltjét, (…) csak az a baj, hogy mindig tesz bele egy csipetnyi arzént. Ennél tömörebben nem lehetne leírni az úgynevezett nemzeti radikálisok (…), szélsőjobb, nemzeti romantikusok táborának jellemzését.”

(A nemzeti oldal jobb szélén – Bencsik András, Magyar Demokrata 2023/16., április 19.)



„Az a kérdés, hogy »leállítsuk-e a BKV-t, vagy fizessünk szolidaritási adót«, olyan arcátlanság, amire nem találok szavakat. [Karácsony Gergely] azért ijesztő, mert Demszky Gábort a maga kísértetiesen hasonló mentalitásával ötször újraválasztották.”

(Megérkeztünk a második Demszky-korszakba – Hernádi Zsuzsa interjúja Bagdy Gáborral, Magyar Demokrata 2023/20., május 17.)


„A[z izraeli] miniszterelnök tanácsadója (…) egyszerű paraméterrel határozza meg a biztonság fogalmát, ahol este tíz óra után egy nő vagy egy ortodox zsidó nyugodtan kimehet egyedül az utcára, ott van biztonság – ennek lehetővé tételéért pedig hálásak Magyarországnak.”

(Messze van, mint Brüsszel Jeruzsálemtől – Lakó Anna, Magyar Demokrata 2023/24., június 14.)


„Nem vették észre, hogy a muszlim bevándorlók (…) értékrendje nem egyeztethető össze azzal a felfogással, ami a (…) »nyílt társadalmakat« jellemzi? (…) megtapasztalhatjuk, hogy tőlünk nyugatra a kereszténységből hiányzó kulturális erőt (…) a muszlimoktól kell kölcsönözni.”

(Egy eretnek gondolat – Békés Márton, Magyar Demokrata 2023/28., július 12.)


„A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia (…) pecsétje igazolja, hogy 975 éve létezik keresztény közösség a Duna bal partján. A hívek 33 nemzedéke legalább 1048 óta őrzi és adja tovább utódainak az apostoli hitet, építi újjá lerombolt templomát, vagy gyógyítja a vérzivataros időkben megsérült lelkeket.”

(975 éve értetek – Nagy Ida, Magyar Demokrata 2023/33., augusztus 16.)


„Jobb, ha István útját követjük (…) Ezer évvel ezelőtt alkalmazkodtunk az európai rendhez, voltak nálunk nagyobb népek, amelyek ezt nem tették meg, és eltűntek a történelem viharaiban. (…) jó, ha van bennünk egy egészséges mértékű Koppány, de az legyen építő, értelmes és segítő szándékú.”

(„Koppányként Istvánt választom!„ – Pataki Tamás interjúja Vikidál Gyulával, Magyar Demokrata 2023/34., augusztus 23.)


„Tisztelettel és elismeréssel adóztam L. Simon László felkészült, alapos és elmés gondolatainak. Nem szólva pompás fehérborairól, amiket bátran ajánlok Dúró Dóra figyelmébe is. Madarak vannak a boroscímkéken, becsületes, magyar, heteroszexuális énekesmadarak.”

(Dübörög a történelem – Bencsik András vezércikke, Magyar Demokrata 2023/45., november 8.)


„Büszke vagyok arra, hogy a gyerekeink közül senki nem koldul, az unokáink közül egy sem került vissza az intézetbe, mindenkiből rendes ember lett. Negyvenen közülük már maguk is a bajba került, sodródó gyerekek szolgálatába álltak.”

(Fel kellene ébrednünk – Hernádi Zsuzsa interjúja Böjte Csabával, Magyar Demokrata 2023/51., december 20.)

Korábban írtuk