A harangjátékot követő szőlőáldás után 2 napig, 2011. szeptember 3-án és 4-én, a szervezők sokszínű programmal várják az érdeklődőket. Fellép többek között a Kerekes Band, a Budapest Bár, a Maszkura és a Tücsökraj, Puskás Péter, valamint Szabó Ádám virtuóz tangóharmonika-játékát élvezhetik a vendégek. Berecz András mesemondót pezsgőrendi taggá avatják. A 22. alkalommal megrendezett 22. kerületi eseményen ajándékokra számíthatnak, akik a fesztivál ideje alatt ünneplik 22. születésnapjukat.

Szombat délelőtt a Savoyai téren 10 órakor ünnepi megnyitóval és szőlőáldással veszi kezdetét a rendezvény, majd látványos szüreti felvonulás következik a magyarországi borrendek kíséretében a borospincékhez. A kis- és nagyszínpad is 12 órától a néptáncosoké és a gyermekprogramoké. A bábelőadásokat és gyermekkoncerteket követően a kisszínpadon 16.30-tól Puskás Peti zenél, majd utána a Csillag születik sztárja, Szabó Ádám virtuóz tangóharmonika-játékát élvezhetik a látogatók.

Este 18.30-tól a Szabó Balázs Band zenél, fél 9-től a Kerekes Band gondoskodik a jó hangulatról, majd 22.00 órától a Maszkura és a Tücsökraj biztosítja a fergeteges szórakozást.

Vasárnap 10 órától ismét a gyermekeké a színpad: gyermekkoncertek és bábszínház várja a legkisebbeket délután 2 óráig. 14.30-tól Nikola Parov és Herczku Ágnes lép fel, amit bolgár táncház és népzenei koncert követ, majd a Cimbaliband zenél fél 6-tól.

Este 18.45-től Berecz András mesemondó előadását élvezheti a közönség, akit fellépése után ünnepélyesen a Chevalier Törley Pezsgőrend tagjává avatnak. Nyolc órától a Budapest Bár lép színpadra, ezúttal Lovasi András, Szűcs Krisztián, Frenk és Németh Juci közreműködésével.

A népszerű koncertek mellett nagyanyáink játékait felelevenítő múltidéző körjáték, történelmi élmény-játszóház, korabeli vándorfényképészet, olvasóliget és természetesen vásárosok, valamint gasztronómiai élvezetek várják a kikapcsolódni vágyó látogatókat.

SZOMBAT – szeptember 3.

Savoyai Jenő tér (kisszínpad)

10.00 Ünnepélyes megnyitó – közreműködik a Vivat Bacchus

12.30 Bab társulat óriásbáb előadása

14.00 Király Martina jazzkoncertje

16.30 Puskás Péter

17.00 Szabó Ádám harmonikakoncert

SZOMBAT – szeptember 3.

Oroszlános udvar (nagyszínpad)

12.00 Nádasdy néptánccsoport

13.00 Aranykapu Bábszínház

14.00 Bognár Szilvia gyermekkoncert

15.30 Görög koncert és táncház

17.00 Fabula Rasa Akustik

18.30 Szabó Balázs Band

20.30 Kerekes Band

22.00 Maszkura és a Tücsökraj

VASÁRNAP – szeptember 4.

Oroszlános udvar (nagyszínpad)

10.00 Apacuka – gyermekkoncert

11.00 Aranykapu bábszínház

13.00 Alma Együttes

14.30 Nikola Parov & Herczku Ágnes – majd bolgár táncház

16.00 Pravo Együttes

17.30 Cimbaliband

18.45 Berecz András mesemondó pezsgőrendi taggá avatása

20.00 Budapest Bár


Dél-Buda legnagyobb fesztiváljára, a már hagyományosnak tekinthető Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra, idén immár 22. alkalommal hívja ünnepelni az érdeklődőket a XXII. kerület Önkormányzata. Szeptember 3-án és 4-én a pincészetekben és városrész szívében, az Oroszlános udvarban, valamint a Savoyai Jenő téren ismét „pezseg a borváros”. A neves fellépők előadásai közben a helyi, budafoki pincészetek borait kóstolhatják a borkedvelő látogatók, továbbá hagyományőrző játszótér, kézművesek, vásárosok és gasztronómiai élvezetek várják a vendégeket. Ebben az évben is látogathatóak Budafok varázslatos hangulatú pincészetei: ingyenes omnibusszal bárki eljuthat a távolabbi pincékhez is, ahol további érdekes programok várják az érdeklődőket.

A Budafoki Pezsgő és Borfesztivál célja, hogy a főváros egyetlen önálló bortermeléssel és pezsgőkészítéssel foglalkozó városrészeként, avagy „Borvárosaként” bemutassa és népszerűsítése a helyi borászati tradíciókat. A hagyományőrzésen túl az önkormányzat célja, hogy a nagy tömegeket megmozgató, a történelmi, kulturális gyökerekhez visszanyúló rendezvény kikapcsolódást nyújtson a kerület lakosainak és az ideérkező látogatóknak egyaránt.

A kétnapos rendezvény elsősorban Budafok bor- és pezsgőkultúrájára épül, bemutatva a kerület történelmi hagyományait és szokásait. A rendezvény legfontosabb célja, hogy a helyi borászatokat megismertetése a látogatókkal, másrészt egy visszajáró vendégkört teremtsen. A két napos programsorozat kiváló alkalmat teremt arra, hogy egy zenei fesztivállal egybekötve mutatkozhassanak be a kerületi pezsgős- és borospincék. A résztvevők száma évről évre emelkedik, hiszen 2009-ben 25 000 ember látogatott el a rendezvényre, 2010-ben pedig már több mint 45 000 látogató volt kíváncsi a programokra.

További információ:

http://www.budafokiborfesztival.hu/

http://www.facebook.com/event.php?eid=190067507721853

Budafokon a pezsgőkészítés és bortermelés nagy múltra tekint vissza mely a mai napig fontos a kerület életében. A kerületrész egyik egyedülálló különlegessége a 100 km hosszú pincerendszer, amely szinte egész Budafokra kiterjed. A pezsgőgyártás, a szőlő- és bortermelés révén a kerület elnyerte a „Bor és pezsgő városa” megtisztelő címet.