Kiváló minőségű, a fair trade elveknek megfelelő kávéjuk, az üzletek barátságos, hívogató hangulata már ismert, a semmihez nem hasonlítható Starbucks élménynek azonban a környezettudatosság és a közösség önzetlen támogatása is elengedhetetlen része. Az 1971-ben alapított vállalat budapesti kávézóinak Partnerei számára a társadalomtudatos magatartás a mindennapok része, hiszen az év során is folyamatosan együttműködnek iskolákkal és szerveznek társadalmi célú aktivitásokat. Idén ezen tevékenységek köre egy rendhagyó CSR eseménnyel bővül: fennállásuk negyvenedik évfordulójának alkalmából stílusosan egy 40 órán át tartó jótékonysági akciót szerveznek.

A Starbucks csapata, illetve az akcióhoz csatlakozók május 18-tól 22-ig 40 órán át dolgoznak majd azért, hogy környezetünket élhetőbbé, még kellemesebbé varázsolják. A kezdeményezés helyszíne a Reformáció Emlékpark, a Bajza utca és a Városligeti fasor sarkán található zöldterület, ahol kerítés-, illetve padfestéssel, sövénynyírással, a játszótér rendezésével és egy virágágyás kialakításával teszik majd szebbé Budapest képét. Az akció sikerét május 22-én este közös ünnepléssel és bográcsozással zárják.

„Noha valamennyi partnerünk részt vett már kisebb nagyobb jótékonysági akcióban, ilyen nagyszabású eseményt még nem szerveztünk közösen. Olyan kerületet szerettünk volna választani, ahol jelen vagyunk, ráadásul a park közel van a Derkovits Gyula Általános Iskolához, akiket egész évben igyekszünk támogatni. Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak majd 40 órás jótékonysági akciónkhoz, és eredményéről egy kellemes bográcsozás mellett beszélgethetünk majd!” – foglalta össze az akció lényegét Szász Edit, a Starbucks területi vezetője.

A 40 órás program részletei:

• Helyszín: Reformáció Emlékpark (Bajza utca – Városligeti fasor sarkán)

• Időpont: 2011. május 18-22.

• Szerda – csütörtök – péntek: 14:00-20:00

• Szombat-vasárnap: 09:00-20:00

A programváltozás jogát a Starbucks fenntartja, melyről a Facebook felületén tájékoztatja az esemény résztvevőit.