Nyolczsáknyi műanyag kupak és több mint 600, ajándékkal teli cipősdoboz indult útnak a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. udvaráról, hogy az ünnepekhez közeledve beteljesítsék küldetésüket, és beteg illetve hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyát varázsolják örömtelivé.

A DMRV Zrt. példamutató dolgozói összefogásnak köszönhetően a cég által vállat 500 cípősdobozt jóval túlszárnyalva, több mint hatszázharminc cipősdoboznyi ajándékot adtak át a Baptista Szeretetszolgálat számára. A vízmű udvarán feldíszített fenyőfa előtt tornyosuló gyermekjátékokat rejtő dobozokat, a forralt bor és sült gesztenye illattal áthatott, hangulatos pénteki átadó ünnepségen, Szenczi Sándor, a Szeretetszolgálat elnöke vette át Vogel Csabától, a DMRV Zrt. vezérigazgatójától. A csomagok szombaton reggel a vízmű által kölcsönadott teherautókkal továbbindulnak Debrecenbe, hogy több száz hátrányos helyzetű kisgyermek számára szerezzenek örömteli ünnepi pillanatokat.

A DMRV Zrt. által szervezett jótékonysági akcióban a cipősdobozok mellett, a vízmű dolgozói nyolc zsák műanyag kupakot is összegyűjtöttek, hogy ezzel is megkönnyítsék a tavaly szeptemberben súlyos balestet szenvedett gödi kislány, Sumina Annamária életét. A 13 éves kislány jelenleg a nap 24 órájában ágyhoz kötve, lélegeztető gépen él. A kupakokért kapott összeggel a család mindennapi megélhetése válhat könnyebbé, és elérhető álommá válhat számukra az a speciális kerekesszék beszerzése is, mellyel Annamária életminősége jelentősen javulhatna. A kupakokat az átadó ünnepség után közvetlenül, a DMRV Zrt. kisteherautójával elszállították Annamáriáék gödi otthonához, és átadták a kislány édesanyjának. A gyűjtés ezzel azonban még nem ért véget, a DMRV Zrt. munkavállalói közössége úgy döntött, hogy a sikeres akció után jövőre is folytatják a kupakok összegyűjtését, és leadják annak a szervezetnek, vagy egyéni rászorulónak, akin gyűjtő akcióval segíthetnek.

20 perc a homok fogságában – Sumina Annamária

Sumina Annamária 13 éves gödi kislány 2009. szeptember 1-jén súlyos balesetet szenvedett, amikor rádőlt egy homokfal Gödön.

Annamária 15-20 percig volt a homok fogságában, öccse és barátja próbálta kiásni, de a rázúduló föld súlyától megállt a szíve, és oxigénhiány lépett fel nála. Annamáriát a helyszínen és a mentőhelikopterben is újra kellett éleszteni, majd hónapokig feküdt a Heim Pál gyermekkórház intenzív osztályán, eközben három agyműtéten esett át, most is éberkómában, lélegeztető gépen van.

Annamária ennek ellenére 2010. július 27-én hazatérhetett otthonában, és önzetlen támogatóknak köszönhetően rövid időn belül a kétkompresszoros matracon gyógyulgatott, ennek eredménye képen ma már napi 1-2 órányi spontán légzése van, és időnként egy-egy mosolyt, könnycseppet is látni arcocskáján.

A DMRV Zrt. a családot támogató Érző Lélek Alapítvány felhívására csatlakozott a kislány támogatói közé, és munkavállalói segítségével a cél érdekében összefogtak, és 2010 szeptemberében kupakgyűjtési akcióba kezdtek.

Tízezer gyermek karácsonya – A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója

Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben újra meghirdette karácsonyi akcióját, a „Tízezer gyermek karácsonyát”, amely az „Operation Christmas Child” néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy 6 millió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább 30.000 gyermek megajándékozása a cél!

A DMRV Zrt. az országban példa nélküli módon, egymaga vállalta, hogy ebből a 30.000 cipősdobozból 500-at összegyűjt és átad a Baptista Szeretetszolgálatnak. Az ajándékok összegyűjtésén túl azt is vállalták, hogy a dobozokat saját erőből szállítják el a Szeretetszolgálat debreceni átadó ünnepére.